Wellness thuis, een goede investering?

wellness thuis in woonkamer

Ontspannen en weer bij jezelf komen na een drukke werkdag of - week is iets wat je bij uitstek thuis doet, in je eigen vertrouwde omgeving. Wellness thuis kan je daarbij aangenaam ondersteunen. 

 

Heb je een flink budget en veel ruimte, dan zal je makkelijk je eigen wellness voor thuis bij elkaar kunnen shoppen en optimaal afstemmen op jouw wellness wensen. Dan is alleen de vraag ‘wat als het nieuwtje eraf is’ die hieronder staat, relevant. 

 

Maar in elk geval ruimte is vaak een probleem bij wellness thuis. Niet iedereen heeft de ruimte voor een jacuzzi, sauna, infrarood cabine, zwemspa, enz. en de prijskaartjes die eraan hangen kunnen flink oplopen. En dan komt de vraag 'waar heb je wél ruimte voor' al snel om de hoek kijken. 

 

Eenvoudige wellness thuis kan je vaak in je badkamer doen met de bestaande inrichting. Ontspannen in bad, een uitgebreide douche, voetbad, lekkere geur, temperatuur aangenaam hoog. Je tijd in de badkamer is vaak al makkelijk privé. Wat investeren levert je in je badkamer een whirlpool, stoom/douche cabine, luxe douche of sunshower, ook met de vraag erbij 'wat als het nieuwtje ervan af is'.

 

Er is ook een mogelijkheid om wellness thuis naar je woonkamer te brengen. Dat is weliswaar een andere beleving dan je afzonderen, maar wel een die je makkelijk doet. Het is namelijk voor een ontspannen en effectieve beleving niet nodig om wellness uren te laten duren. In een kwartier kan een gerichte combinatie van infrarood dieptewarmte en slimme luchtcirculatie zorgen voor lichamelijke en mentale ontspanning. De innovatieve airRED infrarood wandunit heeft dit principe als uitgangspunt. 

 

Bij wellness thuis is in alle gevallen een belangrijke vraag of je, ook als het ‘nieuwtje’ eraf is, nog steeds plezier zult houden van je aanschaf. Want vaak zie je dat wellness thuis intensief gebruikt wordt in de eerste periode, maar dat daarna de hoeveelheid tijd die het in beslag neemt, een probleem gaat worden. Opwarmen, ontkleden, de tijd die je erin zit, douchen, aankleden, onderhoud. Thuis slokken andere beslommeringen op een gegeven moment toch weer tijd op en zakt de wellness naar de achtergrond. Je gedurende langere tijd afzonderen lukt dan simpelweg niet meer. De veelal hoge investering in je wellness thuis wordt dan steeds minder gebruikt, zelfs als je deze hebt aangeschaft om je te ondersteunen bij gezondheid issues. 

 

Bij gebruik van de airRED voor wellness thuis transpireer je nauwelijks en daarom kan je hem met kleren aan gebruiken en na een kwartier (langer mag natuurlijk ook) meteen door. Ondertussen ontspan je, lees je wat, drink je een kopje thee, net wat bij je past. Doordat de airRED op een centrale plaats hangt, is hij door alle gezinsleden makkelijk te gebruiken, het hele jaar door. Je gaat er bijvoorbeeld makkelijk even voor zitten als je thuis komt na een werkdag en praat ondertussen je partner of kinderen bij. Of gaat er lekker een half uur op hogere temperatuur en met een ontspannende meditatie op de ingebouwde geluidsinstallatie voor zitten als je het rijk alleen hebt. Bij de airRED is het daarom aannemelijk dat je hem ook op termijn blijft gebruiken. 

 

Met bovenstaande tips kan je je afweging of de wellness thuis die je op het oog hebt een goede investering is, uitbreiden.