Uitgebreide info over de airRED techniek

airRED infrarood sauna, wellness in je woonkamer of op kantoor

Innovatieve, unieke combinatie

De airRED wellness beleving is de unieke combinatie van een krachtige infrarood bron en een warme luchtstroom die samenwerken en elkaar versterken. Zo slim ontworpen, dat het gepatenteerd is. 

Het luchtsysteem


Het airRED luchtsysteem is geïnspireerd op het concept van luchtsluizen zoals je die uit bv. warenhuizen kent. De luchtstroom houdt de warme lucht bij de airRED en de koelere lucht van de (woon)kamer bij elkaar vandaan. Daardoor blijft de warmte van de airRED om jou heen hangen. Het luchtsysteem blaast namelijk onderin warme lucht uit die een beetje turbulentie wordt meegegeven, en zuigt dat bovenin via drie openingen weer aan.

Waarom een luchtsysteem

De milde warmte om jou heen is erg prettig, want zonder zo'n luchtsysteem kan het zo maar zijn dat je toch met koude handen of voeten komt te zitten, je lichaam gaat er door de warmte op je rug immers aan werken om af te koelen, wat bij gewone kamertemperatuur niet 'normaal' is en door de sensoren in je huid als koud ervaren kan worden. Ook draagt het luchtsysteem bij aan de mate van transpireren en de warmte afvoeren, dat merk je beter naarmate je minder kleren aan hebt. 


De infrarood bron

Met de sensorgestuurde uiterst krachtige 1 KW carbonstraler (die overigens veilig achter het zwarte glas in het midden van de airRED zit) kan je traploos een temperatuurbereik kiezen tussen de 37 en 130 graden. Dit is de temperatuur direct bij de bron, de lucht bij je huid wordt op de hoogste stand maximaal 90 graden, wat vergelijkbaar is met de temperatuur in gewone sauna's. Het infrarood licht wat op je huid komt, doet het uiteindelijke werk om je op te warmen. Je temperatuurkeuze maakt het verschil tussen ontspannen en activerende werking.

Carbonstraler

De airRED carbonstraler is een platte unit die geen reflectoren nodig heeft voor een gelijkmatig effect. De infrarood warmte die wordt gegenereerd is voornamelijk van het weldadige infraroodgolf type C (86%). Er is een snufje A en B (elk 7%).

Veel effectief vermogen

Het vermogen van de airRED infrarood bron is groot (zo'n  5,6 kW per m2). Het vermogen is voldoende om door kleren heen op te warmen, en bij gebruik zonder kleren een maximaal activerend effect op te roepen. 

Onderhoudsvrij

De carbonstraler in de AirRED is onderhoudsvrij, heeft een lange levensduur en praktisch geen kwaliteitsverlies (en dat is prettig om te weten bij zoiets onzichtbaars als infrarood licht). 

Energie-efficiënt

De airRED gebruikt volledig de restwarmte van de infrarood bron en de warmte die de elektrische onderdelen genereren om de luchtstroom mee te verwarmen. De verwarmde lucht gaat niet verloren maar blijft in je kamer, wat het grootste deel van het jaar handig is. De optie voor niet-verwarmde lucht, coolGREEN, bespaart veel energie.

Efficient concept

Bij een gewone infrarood sauna is warme lucht een aanwijzing van vermogen dat is omgezet is in warmte, eigenlijk capaciteitsverlies dus. Bij de airRED komt de warme lucht voornamelijk van het aparte verwarmingssysteem. De airRED infrarood bron zelf is erg efficiënt in omzetten van zijn energie in infrarood stralen. De temperatuur van de infrarood bron en de intensiteit van de luchtstroom kan je afzonderlijk regelen.

Afhankelijk van je instellingen

De airRED gebruikt maximaal eenderde van het vermogen voor de infrarood bron en tweederde voor het luchtsysteem. Afhankelijk van je instellingen van temperatuur en lucht verbruikt dat meer of minder energie. Vijftien minuten op middelste temperatuur en lage luchtstroom verbruikt ca. 0,5 kWh. Temperatuur hoger of lager scheelt ca. 10% plus of min. Standby verbruikt hij 5 W (44 kWh per jaar), je kunt de airRED ook met een schakelaar rechts onderaan na gebruik helemaal uitzetten, dan heb je dat niet. 

Levensduur

Alle techniek is, met 'Deutsche Gründlichkeit", van bijna onverwoestbare topkwaliteit en uitgelegd voor een gebruik waar geen einddatum aan gehangen hoeft te worden. 

Andere uitgebreide info