Uitgebreide info over de airRED ophangen

airRED infrarood sauna, wellness in je woonkamer of op kantoor

Zoek een goede plek

Welke plek past het meest bij jou: laagdrempelig en lekker centraal in de woonkamer. In jouw drukke huishouden of als je geregeld met minimaal kleding ervoor wilt zitten liever in je slaapkamer. Een vochtige ruimte als een badkamer kan, op die plaatsen waar ook een geaard stopcontact geplaatst mag worden (de airRED is spatwaterdicht). Een niet-verwarmde ruimte als een garage is geen goede keuze. 

Op kantoor

Op je kantoor in een rustige en weinig gebruikte (vergader)ruimte of ex-rookruimte of juist in de buurt van een centrale plek waar mensen er makkelijk even op gaan zitten. In een grote ruimte kan je ook een soort scheidingswand maken waar je hem tegenaan zet, bijvoorbeeld naast twee bureaus.

Draagkracht en elektra

Let zelf even op de draagkracht van de muur en leidingwerk daarin. Controleer ook voor de zekerheid dat jouw groep in de meterkast inderdaad 220 Volt 16 Ampère is. Je kunt niet te veel apparaten met behoorlijk vermogen tegelijk op zo'n groep aan hebben (bv. een stofzuiger tijdens een airRED sessie erbij), maar je normale verlichting e.d. is geen probleem. 

Tocht

Luchtstromen en trek van open deuren, ramen en tocht kan, als dat behoorlijk aanwezig is, de warme lucht om je heen verstoren, met name vanaf de zijkant. 

Benodigde ruimte

Kies een plekje voor hem waar je, buiten de breedte van 60 cm, aan elke kant nog ongeveer 25 cm over hebt, dan kan je overal goed bij. De onderkant hang je op ongeveer 15 cm vanaf de vloer, de bovenkant komt dan op ongeveer 150 cm, dit is prima voor mensen tussen de 1.55 en 1.85 meter. De lengte van het snoer is 2 meter, het begint rechts onderaan. 

Simpel ophangen

Als je alles klaar hebt liggen, kost ophangen je waarschijnlijk ongeveer een kwartier. Je hangt de airRED namelijk eenvoudig op over een houten balkje dat je met een paar schroeven in de muur schroeft. Stekker in het stopcontact en genieten maar. 

Van de muur halen

De airRED hang je los over het meegeleverde balkje. Je haalt hem dan ook makkelijk weer af, bijvoorbeeld als je de muur erachter wilt schilderen, of bij verhuizing. Of als je hem toch liever op een andere plek hangt. 

Beveiligen

Vind je het een probleem dat de airRED van zijn balkje getild kan worden, bijvoorbeeld omdat je hem in een publieke ruimte wilt hangen, breng dan bv. onzichtbaar aan de onderkant een deur/raam contact sensor van je alarm aan (in de airRED zelf niet boren), wordt de airRED afgenomen, dan gaat het alarm af. 

Andere uitgebreide info