Uitgebreide info over infrarood toepassen

airRED infrarood sauna, wellness in je woonkamer of op kantoor

Het onderstaande geldt voor de airRED infrarood toepassing, de niet-belastende manier van opwarmen met vooral infrarood C waarbij je nauwelijks transpireert. 


De kracht van warmte

Hoe lekker verschillende soorten warmte ook kunnen zijn, ze zijn niet allemaal even effectief. Je rugpijn gaat niet over onder een dekentje op de bank. De stoelverwarming in je auto helpt je niet van je vermoeidheid af. En toch weet iedereen dat warmte in heel veel situaties weldadig is.

Natuurlijke warmte

Infrarood licht is een natuurlijk onderdeel van zonlicht, dat warmte opwekt als het op jouw lichaam komt. AirRED infrarood is een krachtige, gerichte manier van die warmte toevoeren aan je lichaam en is ervoor ontworpen om gezondheidseffecten op te roepen. 

Infrarood A, B of C

Licht is een spectrum, en infrarood is ook licht. A, B en C geven aan welk deel van het spectrum gebruikt wordt. Hoe korter de golflengte (A is het kortste), deste 'harder' is de ervaring en het effect. Infrarood A kan je deels nog zien en daarbij wordt vaak oogbescherming geadviseerd bijvoorbeeld. Infrarood C is een rustige, veilige manier waarbij de warmte door geleiding wordt doorgegeven. AirRED gebruikt vooral veel C. 

Verbeter je welbevinden

Infrarood kan je uitstekend inzetten om je welbevinden te verbeteren door tijd en aandacht voor jezelf in te ruimen, in combinatie met een grotere hoeveelheid warmte die weldadig kan uitwerken bij alledaagse issues als vermoeidheid, stress en gebruikte spieren. Door geregeld een airRED sessie te doen, help je voorkomen dat fysieke effecten chronisch worden. 

Wat doet de airRED

AirRED infrarood warmt je rug op, en die warmte wordt in je hele lichaam verspreid via je bloedsomloop. Je bloedvaten verwijden en je bloedcirculatie neemt toe. Dat stimuleert je stofwisseling, afvoer van afvalstoffen, aanvoer van zuurstof en in die combinatie ook het helend vermogen van je lichaam. De warmtebeleving zelf werkt ontspannend. 

Verbetert je doorbloeding

Doorbloeding stimuleren is het sleutelwoord bij de werking van de airRED, in combinatie met warmte verdelen in je lichaam. Doorbloeding is een centrale functie in je lichaam, dus het heeft op veel aspecten invloed. Daarom kan airRED warmte een positief hulpmiddel zijn bij een veelheid van issues in de vorm van verbetering, of van verlichting van klachten, wat je levenskwaliteit flink kan verbeteren. 

Spieren en gewrichten profiteren meteen

Spier- en gewrichtsissues waar airRED infrarood warmte bij kan ondersteunen, zijn er legio, zoals:

 • rugpijn, schouder- en nekpijn
 • spierpijn na sporten, blessure herstel 
 • warming up voor sporten
 • stijve spieren bij opstaan
 • reuma

Als je dat wilt, kan je de airRED ook gericht gebruiken om een deel van je lichaam waar je een fysiek issue hebt, intensief te verwarmen. 

Bewegen in de warmte

Voor de airRED is het soms makkelijker oefeningen doen, in de warme lucht en met ondersteuning van de infrarood bron, bv. bij blessures, artrose, reuma, Parkinson. Je kunt hem op die manier ook gebruiken voor hot yoga.

En er is meer

Ook andere gebieden kunnen profiteren van infrarood dieptewarmte, zoals:

 • slapen
 • kou
 • bloeddruk
 • bijholte issues
 • huid
 • bronchiën
 • stress

We hebben in een apart deel van de blog veelvoorkomende gezondheid issues en de mogelijke rol van een airRED beschreven. 

Ook als infrarood nu niet voor jou is

AirRED warmte is weinig belastend voor hart en bloedvaten. Daardoor kunnen ook mensen met hart- en vaatissues in overleg met hun arts met een airRED vaak wel gebruik maken van infrarood wellness. Verder kunnen bv. mensen die invalide zijn (rolstoel ervoor rijden) of slecht ter been, die een begeleider nodig hebben of dement zijn (warmte brengt rust), met de airRED nu ook profiteren van de voordelen van infrarood warmte. Ook bij Parkinson kan de airRED verlichting brengen  maar overleg zeker met je medisch begeleider ivm medicatie. 

Wetenschappelijk bewezen?

Warmte ondersteunt het eigen herstellende vermogen van jouw lichaam en heeft een gunstige uitwerking op je mentale staat. Dat is al vele eeuwen bekend, en alleen in de laatste decennia wat naar de achtergrond geschoven ten gunste van medisch ingrijpen. Infrarood warmte ondersteunt je eigen herstellende vermogen op een natuurlijke manier. 

 

De lijst van issues waarbij infrarood warmte een goede uitwerking kan hebben, is groot, en wij zijn gaan kijken wat daarover gedocumenteerd is. We zijn op zoek gegaan naar wetenschappelijke artikelen om een beeld te krijgen en hebben die gelinkt in een lijst per fysiek issue.

De kracht van herhaling

Overigens is de kracht van herhaling van infrarood toepassing niet te onderschatten. Zowel bij het omgaan met fysieke issues als bij voorkomen ervan door tijdig te ontspannen en afvalstoffen af te voeren voordat ze tot problemen gaan leiden. AirRED warmte zet je lichaam aan tot zelfheling, daar profiteert je hele lijf van. Bij regelmatige toepassing leert je lichaam ook weer beter omgaan met temperatuurverschillen. Met een airRED gaat het nemen van een geregelde sessie heel makkelijk.

 

Je hebt optimaal effect van je infrarood sessies als je die combineert met het opvolgen van leefstijl adviezen die je specifiek hebt gekregen of waarvan je in het algemeen weet dat ze goed voor je zijn. Wees verder realistisch, fysieke issues die je maanden of misschien al jaren hebt, verdwijnen niet in een paar dagen.

Geen fysieke issues, geen probleem

Heb je geen fysieke issues, dan kan je met veel plezier de airRED inzetten voor een geregelde wellness beleving met ook nog eens aardige gezondheidsvoordelen. Je kunt er ook lichte stretch- en bewegingsoefeningen voor doen als je dat wilt, lekker op dagen waarop je weinig beweging krijgt. 

Fysiek issue, medicijnen of zwanger?

Heb je fysieke issues, gebruik je medicijnen, ben je zwanger of weet je dat je voorzichtig moet zijn met warmte, overleg dan met je medisch adviseur hoe de airRED kan bijdragen aan verbetering van jouw levenskwaliteit. Laat hem dan ook deze website zien en hoe de airRED werkt, dat is immers anders dan een klassieke infrarood sauna. Er is ook een coolGREEN optie, waarmee je normale temperatuur lucht kunt krijgen ipv warme. 

Gezond verstand

Gebruik verder zelf je gezonde verstand. Warmte versnelt processen, dus wees voorzichtig met alcohol en andere stimuli, gebruik het niet als je al koorts hebt en bij acute klachten zonder medisch overleg. 


Andere uitgebreide info