Infrarood toepassen wetenschappelijke artikelen

airRED infrarood sauna, wellness in je woonkamer of op kantoor

Onderzoek gaat altijd over therapeutisch effect door geregeld gebruik van infrarood, de frequentie wordt in het artikel aangegeven. Omdat het over wetenschappelijk onderzoek gaat, verantwoorden wij onszelf ook onder deze opsomming:

  

Antioxidanten (FIR via kompressen)

Bloedvaten, auto-immuunsysteem e.a., in benen, en warmte algemeen

Brandwonden

Chronische pijn

Chronische vermoeidheid

COPD

Depressiviteit

Depressiviteit, eetlust en subjectieve klachten

Diabetes 2 en  diabetes doorbloeding

Dialyse

Fantoompijn

Fibromyalgie

Hart issues

Hooikoorts

Huid microcirculatie

Huid wondgenezing

Lifestyle gerelateerde issues

Lymfe

Reuma

Rugpijn chronisch, laag en rugpijn (FIR uit portable devices), rugpijn laag 

Sport herstel, sport herstel 2

Vaatvernauwing

Zenuwherstel

 

Algemene artikelen

Werking infrarood

Biologisch effect en medische toepassing

Klinische effecten, een systematische review

 

Physiotherm artikelen

Physiotherm is een high end saunabouwer met eigen medisch researchteam en genuanceerde artikelen over infrarood toepassing bij lage temperatuur/thermoneutraal zoals de airRED ook doet. We selecteerden enkele artikelen uit hun blog:

Infrarood wellness en corona virussen

Infrarood wellness en virussen als influenza

Infrarood warmte, juist in de zomer

Gezondheid en werking

 

Verantwoording

Het betreft hier een eigen, beperkt onderzoek via internet, vooral Google Scholar, naar research met betrekking tot toepassing van far infrared en het effect ervan op fysieke issues. Het doel van dit onderzoekje in 2019 was, om een beeld te krijgen van de inzetbaarheid van far infrared en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan. Wij hebben geen screening gemaakt in voor FIR toepassing gunstige en ongunstige onderzoeksresultaten, het laatste kwam overigens eigenlijk niet voor. Het is geen volledig overzicht van alle onderzoeken. 

 

Geen van deze onderzoeken is uitgevoerd met een airRED infrarood device (beschikbaar sinds 2017). Of de resultaten mogen worden doorgetrokken naar toepassing bij een airRED is niet door ons onderzocht. Opname in deze lijst wil niet zeggen dat wij het onderzoek gevalideerd hebben.

 

Interpretatie van de artikelen, keuzes die je mede op basis hiervan maakt, en eventueel verder onderzoek is aan jou. Wij adviseren om keuzes rondom toepassing van een airRED bij fysieke issues te maken in overleg met je medisch adviseur.