Uitgebreide info over beleving voor een airRED

airRED infrarood sauna, wellness in je woonkamer of op kantoor

Natuurlijk reageert iedereen op zijn eigen manier op warmte, wat wij hier beschrijven is een gemiddelde ervaring. 

Milde toepassing

De airRED is een milde vorm van infrarood toepassing. Je krijgt de voordelen van infrarood, zonder dat je daar hevig bij hoeft te transpireren. Ook je hart en bloedsomloop worden weinig belast. AirRED infrarood warmt je op van binnenuit, en dat is een aardige beleving, anders dan in een warme omgeving zijn. 

Je beleving varieert

Je hebt altijd plezier van de infrarood warmte, de intensiteit van je beleving van het effect hangt ook af of je bv. gestresst of vermoeid bent, stijve spieren hebt o.d., dan zal je sneller een verandering merken dan wanneer je niks 'hebt'. 

Langer dan een kwartier plezier

Het lekkere is, dat de warmteverspreiding in je lichaam ook nog wel even doorgaat nadat je sessie is afgelopen. 

Afvalstoffen, dat merk je

Heb je een fysiek issue en begin je met infrarood wellness, dan komen er extra opgehoopte afvalstoffen vrij. Dat ervaar wellicht je als een 'lelijke' beleving, en je ontlasting kan ook een paar dagen anders ruiken. Dat is normaal en een goed signaal, er gebeurt écht iets. 

Temperatuur: persoonlijke keuze

Temperatuur instelling is voor een  deel persoonlijk, want iedereen reageert op zijn eigen manier op warmte en dat varieert ook nog eens door de tijd heen. Het maakt ook verschil wat je wilt bereiken, ontspannen of activeren. Dus handig dat jij de temperatuur zelf regelt met de temperatuurknop naar wat op dat moment bij jou past. Een hoge temperatuur is trouwens niet altijd het beste. 

Ervaring lagere temperatuur

Als je de airRED op lage temperatuur zet, kan na een paar minuten een ervaring van het een beetje warmer krijgen beginnen. Heb je bijvoorbeeld stijve spieren, dan begint dat na een minuut of zeven lekker soepel aan te voelen. Normaal zal je bij deze instelling geen transpiratiebeleving krijgen. Lagere temperatuur ontspant vooral.

Ervaring hogere temperatuur

Zet je de airRED op hogere temperatuur en heb je minimaal kleding aan, dan voelt het na een aantal minuten uiteraard warmer aan, en je krijgt het idee dat het iets voor je doet. Je zal wellicht enigszins transpireren, niet in druppels, en doordat het beetje vocht snel verdampt, lijkt het alsof je niet transpireert. Op plekken waar het vocht niet weg kan, zoals bijvoorbeeld een kunstleren zitkussen, zal je wat transpiratievocht zien. Hogere temperatuur activeert vooral.

Na afloop

Bij een sessie op lagere temperatuur merk je meestal niks qua transpiratievocht. Aan het eind van een airRED sessie op hogere temperatuur met kleren aan kan je huid korte tijd licht plakkerig, kleding een beetje klammig voelen, maar dat is niet anders dan op een warme dag en verdwijnt vrij snel.

Drinken

Je krijgt vanzelf wat dorst van een sessie, geef daaraan toe en je drinkt voldoende om je gestimuleerde metabolisme te ondersteunen met vocht. Een kop koffie of thee op een bijzettafeltje naast je neerzetten is een aangename manier om daar tijdens de sessie voor te zorgen, een verfrissend glas water na afloop is ook prima. 

Andere uitgebreide info