Uitgebreide info over de airRED manier

airRED infrarood sauna, wellness in je woonkamer of op kantoor

Het slimme luchtsysteem

De airRED infrarood wandunit blaast warme lucht aan de onderkant uit en zuigt het aan de bovenkant weer aan. De koelere kamerlucht wordt zo gescheiden van de warme lucht vlak bij jou. En daardoor heb je geen wanden van hout of glas meer nodig om dat voor elkaar te krijgen. Zo slim bedacht dat het gepatenteerd is. 

 

Je warmt van binnen op via de infrarood bron bij je rug terwijl je wordt omringd door de milde warmte van de lucht. Een aangename lichte bries helpt om je warmte en transpiratie makkelijk kwijt te raken en de warmte om je heen zorgt ervoor dat je het daarbij niet te koud krijgt.

Het slimme luchtsysteem gevisualiseerd

airRED infrarood dieptewarmte

Met de airRED is infrarood wellness écht opnieuw uitgevonden. De combinatie van de krachtige infrarood bron gecombineerd met slimme luchtcirculatie is wezenlijk anders dan wat je tot nu toe kent, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua effect. We hebben het samengevat in deze video en toegelicht in de tekst hieronder. 


airRED warmte

De airRED infrarood wandunit genereert warmte met een krachtige infrarood bron, de carbonstraler. Deze zit recht achter je rug en bereikt ongeveer 10 tot 15 procent van je totale huidoppervlak. De infrarood stralen wekken de warmte op in je huid, vooral door het water in je huid op te warmen. Dat gebeurt meteen vanaf het begin, de warmte ervan begin je na ongeveer 2 tot 3 minuten te merken. 

Warmte geleiding, lekker veilig

De warmte die zo in je weefsels ontstaat, wordt door geleiding doorgegeven aan óf de omgeving, als die koeler is, óf aan de dieperliggende weefsels en je bloedvaten. De infrarood stralen zelf hoeven niet diep door te dringen in je weefsels om dat effect op te roepen, als ze al kunnen doordringen. Daarom kan je prima met het milde en veilige infrarood type C toe, en dat is precies wat de airRED infrarood bron vooral uitzendt.

Je natuurlijke warmte afvoer

De natuurlijke manier van warmtetransport en -afvoer in je lichaam is: er stroomt steeds vers bloed langs de warme plek, en die warmte wordt meegenomen en in je lichaam vermengd met koeler bloed en verdeeld over een groter oppervlak, om zo makkelijk van binnen naar buiten getransporteerd te worden zodat je weer kunt afkoelen. 

AirRED sluit daarbij aan

De infrarood bron warmt alleen de huid op je rug op, de rest van je lichaam wordt omgeven door de warme airRED lucht die in de buurt blijft van je lichaamstemperatuur. Daardoor kan je je warmte altijd op een natuurlijke manier kwijt. De zachte luchtbeweging door de luchttechniek zorgt er bovendien voor dat wát er aan transpiratie ontstaat, eigenlijk verdampt nog voor het zich op je huid toont, net als een briesje op een zomerse dag. 

Afkoelen is geen probleem meer

Omdat je bij de airRED manier nog 85 tot 90 procent van je lichaamsoppervlak over hebt om wél af te koelen, is afkoelen dus ook verder helemaal geen probleem, die warmte hoeft niet door hevig transpireren te verdwijnen, verspreiden en een milde verdamping is genoeg. En ondertussen is wel de temperatuur in je hele lichaam wat verhoogd. Je lichaam hoeft zo weinig energie te steken in afkoelen en warmteregeling en kan zich vol concentreren op doorbloeding. Daarom is airRED infrarood wellness ook zo effectief.  

Nauwelijks belastend

Het gezondheidsvoordeel ontstaat al bij een temperatuurverschil van een paar tienden van een graad opwarming van je bloed. Het airRED infrarood wellness proces is nauwelijks belastend voor je huid, hart en bloedvaten en daarmee ook geschikt voor mensen die op dat punt voorzichtig moeten zijn.

Wel effectief

Het is de verhoging van de temperatuur binnen in je lichaam die de gezondheidsvoordelen van de infrarood toepassing oproept. Daardoor verwijden je bloedvaten en verbetert je stofwisseling. En juist dat zorgt voor een verbetering van allerlei fysieke issues die door verkramping, ophoping van afvalstoffen, ontstekingsreacties en stress worden veroorzaakt.

Maar transpireren in druppels is toch juist goed?

Transpireren in druppels is het signaal dat je lichaam zijn normale warmte-afvoer niet meer voor elkaar krijgt en overschakelt op een ander 'programma', stoppen met warmteverdeling via je bloed en beginnen met verdampingsafkoeling via je huid. Dat is in zichzelf niet beter, en je hebt dan minder voordeel van de warmte in je hele lichaam omdat alle warmte naar je huid wordt geleid. 

Andere uitgebreide info