In gebruik nemen, over veiligheid

airRED installeren, vb. in een rustige woonkamer.

De airRED is een elektrisch apparaat met behoorlijk vermogen dat gedeeltelijk flink warm wordt. Neem de bekende zorgvuldigheid in acht rondom dit soort elektrische apparaten, zoals:

 

Zet bij gebruik geen andere zware apparaten aan op dezelfde groep. 

Wees alert als je vocht gebruikt in de directe omgeving.

Dek de openingen niet af. 

Sleutel er niet zelf aan. 

Gebruik de bedieningsknoppen voor aan en uit zetten.  

Maak het apparaat inclusief de luchtuitblaasopening geregeld schoon. Controleer dan meteen apparaat en snoer op beschadigingen. 

Voorkom zelf:

  • De airRED onbeheerd laten terwijl hij aan staat.
  • Zelfstandig gebruik door mensen klein en groot die zich niet voldoende bewust zijn van gebruik- en veiligheidsaspecten. Deze zelfde mensen zonder toezicht in de buurt van de airRED als de glasplaat nog warm is.
  • Gebruik door mensen voor wie dat medisch gezien niet verantwoord is.
  • Wees alert met kinderen in de buurt van de airRED (spelen, klimmen, knoppen drukken, aanraken als hij nog warm is) en huisdieren.
  • Dat voorwerpen in openingen van de airRED worden gestoken, dat water in de airRED komt, en plak geen stickers op de airRED.
  • Langer aanraken van het zwarte glaspaneel als het nog warm is.
  • Oververhitting (lichaamstemperatuur hoger dan ca. 42 graden Celsius). Symptomen oververhitting: oa. hoge lichaamstemperatuur, duizelig, verdwijnen van hittegevoeligheid, geen besef dat de sessie onderbroken moet worden. Bij zwangerschap gevaar voor het ongeboren kind. 

Rondom gebruik

Gebruik van alcohol, drugs, bepaalde medicijnen verhogen o.a. oververhittingsrisico. Snellere doorbloeding kan ongewenste effecten oproepen of effecten versterken. 

 

Gebruik de airRED niet bij beschadiging, bv. van de glasplaat voor de infrarood bron. Dan kan er zuurstof bijkomen en dat is niet goed. 

 

Rechts onder de airRED zit een aan/uit schakelaar waarmee je het contact met het electriciteitsnet kunt verbreken. Handig om te voorkomen dat de airRED onbedoeld wordt aangezet, bijvoorbeeld door kleine kinderen. 

 

De temperatuur van de infrarood bron wordt weliswaar behoorlijk hoog, maar die zit achter een glasplaat. De zwarte glasplaat wordt heet, maar dusdanig dat je normaal gesproken bij aanraking geen verbrandingsverschijnselen krijgt maar een terugtrekreactie en een onplezierige beleving, maar verder niet. De witte glasplaat wordt niet warm. 

 

Ook andere zaken die onverhoopt bij de infrarood bron komen, ontvlammen niet, het gaat hooguit stinken. Misschien een vlieg of spin bijvoorbeeld. 

 

Gebruik bij virusinfecties: bekijk onze aparte pagina. 

Andere in gebruik nemen info