In gebruik nemen, over goed gebruiken

airRED installeren, vb. in een rustige woonkamer.

Verwijder metalen voorwerpen die in contact staan met je rug. BH sluiting geen direct contact laten maken met huid.


Zorg dat je maar een dun laagje kleding aan hebt.


Kies een voor jou aangename temperatuur van de infrarood bron: draai de bovenste draaiknop naar links (lager) of rechts (hoger).


Kies een voor jou aangename stand van het luchtsysteem: draai de onderste draaiknop naar links (rustiger, laag is normale stand) of rechts (harder, maakt ook meer geluid). Druk op de aan knop.

 

Zet je benen wat uit elkaar om de luchtstroom goed door te laten.


Hou je hoofd voldoende naar achteren om ook je nek en schouders goed op te warmen (gaat makkelijk met handen op je knieën). Heb je geen ergonomische rugleuning, let dan op dat je de glasplaat niet raakt.

 

Na 15 minuten schakelt de airRED automatisch uit.


Kom na afloop rustig weer op gang. 


Drink rondom de sessie voldoende om uitdroging te voorkomen.

 

Je kunt een sessie herhalen als je dat wilt, druk opnieuw de aan-knop in. Overdrijf het aantal sessies achter elkaar en op een dag niet, hou een veilige marge aan van 2-3 sessies maximaal. Kijk goed wat bij jou past. 


Speel met de instellingen afhankelijk van het effect wat je zoekt. We geven bij de gebruikstips informatie over kleding en over gebruik bij fysieke issues enz. Heb je veel/dik/lang haar, kijk dan zelf of het verschil maakt hoe je dat draagt tijdens een sessie. 

 

Bij een sessie op hoge temperatuur is het wel handig om niet direct daarna een enorme fysieke inspanning te gaan leveren. 

 

Je huid kan onder invloed van intensievere warmte rood worden op je rug, dat blijft ook na de sessie nog wel even zo, dat is normaal (na 3 uur zou dat weg moeten zijn, anders de temperatuur verlagen c.q. rustiger opbouwen).

 

Gebruik voor muziek tijdens je sessie de ingebouwde geluidsinstallatie. Verbind je smart device via bluetooth en kies de airRED om muziek of ontspanningsoefeningen op af te spelen.

 

Praktische tip: heb je een chromoLIGHT afstandbediening, leg die dan niet boven op de aanzuigopening. 

Andere in gebruik nemen info