In gebruik nemen, over de installatie

airRED installeren, vb. in een rustige woonkamer.

Kies een goede plek. Controleer de muur op samenstelling, dikte, leidingen en draagkracht.


Check de stroomvoorziening. Geaard stopcontact in keuken, badkamer en andere vochtige omgevingen. 230 V, 16 Ampere op de groep.


Gebruik voor bevestiging van de ophangbalk aan een stenen muur de meegeleverde pluggen en schroeven. Heb je een andere type muur, gebruik dan daarvoor geschikt bevestigingsmateriaal (niet meegeleverd).

 

Controleer als je hollewand pluggen moet gebruiken dat je dat doet volgens de instructie van de fabrikant (plaatdikte, schroeflengte, draagkracht, richting uitklappen e.a.) 


Hang de bovenkant van de ophangbalk 1 meter boven zithoogte. Prima voor mensen tussen ca. 155 en 185 cm. Ophanghoogte aanpassen als je daar sterk van afwijkt. Je rug moet er goed voor zitten.


Berekening normale ophanghoogte bij airRED design krukje: bovenkant krukje + 100 cm = bovenkant ophangbalk houden en gaten aftekenen = 145 cm. Hou de ophangbalk met de juiste kant boven waterpas bij aftekenen, zie foto.

Twijfel je over de hoogte, met 143 tot 145 cm zal je vrijwel altijd goed zitten, komt je onderrug goed voor de straler en past je krukje nog soepel onder de eventuele ergonomische rugleuning.


Boor de gaten met een 8 mm boor, bevestig de schroeven met een kruiskop schroevendraaier. Bevestig de ophangbalk met de schuine kant boven en de hoogste kant van het schuine deel naar je toe, zoals op de foto. Draai de schroeven zo aan dat het plankje recht blijft en niet meebuigt met oneffenheden in de muur.

Leg een deken op de grond voor de airRED. Zet de airRED daarop. Hang de airRED met 2 personen over de ophangbalk. Steek de stekker in het stopcontact en ga door naar de volgende aspecten via de links hieronder. 

 

Draag bij aan een duurzame cyclus en hergebruik het verpakkingsmateriaal of lever het gescheiden in bij een recycle punt.

 

De links naar andere onderwerpen over in gebruik nemen, staan onder de montage instructie video. 

Bekijk de montage informatie video

Voor handige tips en het proces stap voor stap. 

Andere in gebruik nemen info