Gebruikstips over sessie opbouw

airRED infrarood sauna in een slaapkamer

De airRED is effectief in 15 minuten, maar dat wil niet zeggen dat als je klachten hebt, die symptomen in die tijd volledig verdwenen zijn. De toegenomen bloedcirculatie heeft immers tijd nodig om zijn werk te doen. Dus als je nog iets voelt tijdens de airRED sessie wil dat niet automatisch zeggen dat je er nog een sessie achteraan moet doen. Doe er zelf ervaring mee op bij jouw fysieke issues. 

 

Vind je het prettig om in plaats van 1 vaste temperatuur te variëren, zie gedeelte temperatuur, dan vind je hieronder een aantal variatiemogelijkheden en hun verwachte uitwerking. 

Warming up

Begin met een lagere temperatuur en schakel op de helft over op een hogere temperatuur. Dat gaat echt niet alleen over sporten, ook aan het begin van een flinke wandeling bijvoorbeeld is het lekker om al opgesoepeld te kunnen beginnen.  

Dus 7 minuten op temperatuur 1/3, daarna 8 minuten op temperatuur 2/3.

Vitaliseren

Voor vitaliseren in de ochtend begin je op lagere temperatuur, schakelt over naar een hogere stand en daarna nog een keer terug. Ook prima voor opwarmen op koude dagen. 

Dus 5 minuten op temperatuur 1/3, dan 5 minuten op temperatuur 2/3 en de laatste 5 minuten op temperatuur 1/3. 


Cooling down

Een cooling down en afkicken van een lange, lichamelijk intensieve dag, doe je ongeveer vergelijkbaar als vitaliseren, maar dan over een langere tijd, bijvoorbeeld 30 minuten, en met temperatuur schakelmomenten na 10 en 20 minuten. Heerlijk ook na een flinke wandeling. 

Pijnissues

Bij pijn issues is het handig om er een half uur voor te gaan zitten. Beweeg en/of masseer ook in de tussentijd de pijnlijke plek af en toe en kijk of het voor jou verschil maakt of je die een deel van de sessie met hogere temperatuur voor de airRED infrarood bron houdt of niet. Lokale warmte ontspant meestal wel. Ga je echt anders voor de airRED zitten, dan kan je ook de sterkte van de luchtsnelheid veranderen om een zo goed mogelijke luchtcirculatie te houden.

 

Dus 10 minuten rustig opbouwen op temperatuur 1/3, en dan afwisselend 5 minuten op temperatuur 2/3 en 1/3 tot het half uur vol is.

Wil je het pijnlijke lichaamsdeel ervoor houden, begin dan met 7 minuten zo hoog mogelijk en het pijnlijke lichaamsdeel er direct voor (dan warmen de weefsels het meeste op).

Rug

Voor echt ontspannen van je rug kan je drie sessies combineren tot een lange sessie met een langzame opbouw en de standen een kwart, half en driekwart. 

 

Dus 7 minuten temperatuur stand 1/4, dan de rest van die sessie stand 1/2. 

De eerste 7 minuten van de aansluitende sessie op stand 3/4 en de rest van die sessie op stand 1/2.

En de eerste helft van de derde sessie op stand 2/3 en het laatste deel op stand 1/2. 

Gewone intensieve sessie

Deze bouw je bij voorkeur ook op. Een half uur met weinig kleren aan is daarvoor een prima uitgangspunt. 

Dus 10 minuten opwarmen op temperatuur 1/2, daarna 10 minuten intensief op stand 3/4 of nog hoger als dat bij je past, en de laatste 10 minuten weer terug op stand 1/2. 

Andere gebruikstips