Gebruikstips over kleding

airRED design infrarood cabine in een slaapkamer

Kleding, prima bij lagere temperaturen

Bij lagere temperaturen kan je er prima in een overhemd of niet te dik shirtje voor zitten. Kleding houdt wel iets tegen van infrarood, maar er blijft door de krachtige airRED infrarood bron nog genoeg over. Kleding heeft overigens een dempende werking op het effect van de luchtcirculatie, omdat die lucht dan niet in direct in contact staat met je huid.

Minder kleding bij hogere temperaturen

Bij een sessie op hogere temperatuur is het handig om minder aan te hebben, dan kan ook de warme lucht zijn werk doen direct rond je lichaam. Vind je het niet prettig om er helemaal zonder kleren voor te zitten, dan kan je een lichte outfit kiezen, bv. een dun topje en boxer short, of een blouse zonder mouwen omgekeerd aantrekken en de achterkant open laten. 

Compenseer het effect van kleding

Handig om te weten is, dat je bij lagere temperatuur het effect van kleding makkelijker kan compenseren door de temperatuurknop wat op te draaien. Bij maximale temperatuur heb je die mogelijkheid niet meer, en als je dan te veel of te dik materiaal aan hebt, heb je wel nog steeds plezier van de warmte, maar minder intensief.

Metalen

Metalen kettingen, applicaties, piercings of bv. sluitingen van kleding die op je rug zitten, zoals van een bh, zullen worden opgewarmd door de infrarood warmte. Wat in direct contact staat met je huid, is een aandachtspunt, vooral bij sessies op hogere temperatuur.  

Kraag

Wil je ook je nek goed mee laten warmen, let dan op de dikte van de kraag van een blouse of overhemd, de aanwezigheid van een col, stropdas of sjaal en verwijder die of vouw ze weg. Heb je dik haar over je nek, draag je het in een vlecht of staart, kijk dan of het bij jou verschil maakt of dat tussen jou en de infrarood bron zit.

Andere gebruikstips