Vaak gestelde vragen

airRED design infrarood sauna, wellness in je woonkamer

Hoe kan dat met maar 1 straler, een cabine heeft er wel 4 of 5

De airRED heeft 1 hele krachtige infrarood bron die op je rug gericht staat en daar je bloed opwarmt. Dat is een milde manier van infrarood, een die wérkt, terwijl je je warmte goed kwijt kunt via de rest van je lichaam. We hebben de werking van de airRED infrarood uitgebreid beschreven en ook een vergelijking met de klassieke infrarood sauna gemaakt. 


Kan ik niet net zo goed voor de verwarming gaan zitten

Niet elke warmte is dieptewarmte. En niet elke warmtebron is even krachtig. Dus niet alles geeft hetzelfde effect. Met zijn vermogen is de airRED zo'n 11 keer krachtiger dan alle straling van de zon samen op je huid op een hoogzomerdag. Minstens 2 keer krachtiger dan een verwarmingsradiator op vol vermogen (die relatief weinig contactloze infraroodstraling afgeeft). Doorgaans zo'n 3 keer krachtiger dan de rugstraler in een klassieke infrarood cabine. En 6 keer krachtiger dan een breed stralend infrarood warmtepaneel (dat er niet voor gebruikt mag worden). Een IR-sunshower heeft soms meer vermogen (en geeft vooral IR-A en gebruik je staand, zonder kleren, in badkamer onder de douche).


Is het nou een infrarood sauna, infrarood cabine, of ...?

De airRED is onderdeel van de infrarood wellness familie. Infrarood sauna, infrarood cabine, het zijn twee namen voor dezelfde houten of deels glazen kast met infrarood bronnen. Bij de airRED kan je op de hoogste stand sauna temperaturen bereiken bij je rug. In een infrarood cabine transpireer je, bij de airRED ook, bij de een meer dan bij de ander. Je kan zeggen dat de airRED zijwanden van lucht heeft en een lage temperatuur cabine is, zoals veel Duitse topmerk infrarood cabines. Je kan ook zeggen: de airRED is uniek, daar past geen labeltje op. Wij gebruiken vooral de term infrarood wellness wandunit. 


Infrarood cabine of airRED, kan je me helpen een afweging te maken

Met onze kennis van de ins en outs van beide apparaten uit eigen ervaring hebben we een overzicht van de overeenkomsten en verschillen gemaakt. Maar kijk vooral ook naar de beleving en het effect wat de airRED je kan bieden, in combinatie met de laagdrempelige manier waarop je er gebruik van kunt maken. Ook die aspecten kan je zetten naast die van een klassieke infrarood sauna en dan een keuze maken. 


Pittig prijskaartje, kan je daar iets over vertellen

De airRED is een klasse apparaat. Stijlvol design, premium materialen, lange levensduur en innovatief bedacht. Het is net als met een Iphone. Daar hangt een stevig prijskaartje aan, maar als je hem ziet en ervaart, herken je dat hij dat waard is. Of het prijskaartje wat aan de airRED hangt bij jou past, is voor iedereen persoonlijk. En ook of je het geld eraan uit wilt geven als een investering in goed voor jezelf zorgen.