Cliënten verzorgingstehuis

Tevreden infrarood sauna gebruikers

Warmte en mobiliteit

 In jullie sector hebben jullie te maken met mensen met beperkingen in hun mobiliteit, door fysiek trauma, leeftijd of mentale gesteldheid. Inzetten van infrarood warmte kan hier een aanzienlijk verschil maken. Spieren ontspannen, de bloedcirculatie neemt toe, afvalstoffen worden afgevoerd en zuurstofrijk bloed aangevoerd. Omdat jullie cliënten doorgaans niet meer in staat zijn om zelf door beweging deze gezondheidsvoordelen voldoende op te roepen, kan het inzetten van de airRED het welbevinden van jullie cliënten verbeteren. 

 

Deze infrarood unit heeft een krachtige infrarood bron die al effectief is als deze door een dunne laag kleding heen gaat. Dat maakt dat de cliënten zich niet hoeven ontkleden om van deze vorm van infrarood warmte gebruik te maken. Door de milde turbulentie van de luchtstroom die de airRED genereert, kunnen cliënten enerzijds hun warmte goed kwijt, anderzijds voorkomt deze dat de cliënt op plekken van zijn lichaam die niet opgewarmd worden, teveel afkoelt. In 15 minuten is de airRED al effectief, de belasting voor hart en bloedvaten beperkt. 

Laagdrempelig, met kleren aan

Doordat de airRED aan de muur hangt en er een krukje voorgezet wordt waar de cliënt op zit, kunnen ook mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, makkelijk op de juiste plek worden neergezet. Door de keuze voor bijvoorbeeld een douchekrukje met armleuningen als zitplek voeg je stabiliteit toe. 

 

De cliënt hoeft niet afgezonderd te zitten, dus kan dit ook beschikbaar zijn in bijvoorbeeld een centrale ontmoetingsruimte of in kleinere zithoekjes, waarmee het sociale aspect gediend kan zijn. 

 

Cliënten die begeleiding nodig hebben bij hun verblijf in jullie accommodatie, kan je gebruik laten maken van de airRED terwijl de begeleider in de buurt zit en desgewenst meteen kan ingrijpen, zonder dat deze ook van de airRED gebruik hoeft te maken. 

 

De ontspannende werking van infrarood warmte brengt ook rust bij mensen wiens mentale gesteldheid onrust met zich meebrengt. 

 

Verder kan de airRED worden ingezet om lichte bewegingsoefeningen te doen, zittend of staand, in een warme omgeving die uitnodigt tot makkelijker bewegen.