Toepassen in de muziekwereld

Tevreden infrarood sauna gebruikers

Warmte en beweging

Of je nu in een orkest bent, studeert aan het conservatorium of anderszins in kleinere of grotere groepen actief bezig bent met muziek, in jullie sector hebben jullie te maken met mensen die door de keuze van hun instrument vaak te maken hebben met een grote tot te grote belasting van bepaalde spiergroepen. Inzetten van infrarood warmte kan hier een aanzienlijk verschil maken. Spieren ontspannen, de bloedcirculatie neemt toe, afvalstoffen worden afgevoerd en zuurstofrijk bloed aangevoerd. Omdat jullie cliënten doorgaans sterk gevoelig zijn voor de mogelijkheden om hun spel goed uit te voeren, brengt een airRED sessie ook mentaal rust en verbetert het welbevinden van de musici. 

 

Deze infrarood unit heeft een krachtige infrarood bron die al effectief is als deze door een dunne laag kleding heen gaat. Dat maakt dat de musici zich niet hoeven ontkleden om van deze vorm van infrarood warmte gebruik te maken. Door de milde turbulentie van de luchtstroom die de airRED genereert, kunnen musici enerzijds hun warmte goed kwijt, anderzijds voorkomt deze dat de musicus op plekken van zijn lichaam die niet opgewarmd worden, teveel afkoelt. In 15 minuten is de airRED al effectief, de belasting voor hart en bloedvaten beperkt. 

Laagdrempelig, met kleren aan

De musicus hoeft niet afgezonderd te zitten, dus kan de airRED ook beschikbaar zijn in bijvoorbeeld een centrale ontmoetingsruimte, in de buurt van de oefenruimte of in kleinere zithoekjes, waarmee een sessie makkelijk wordt gekozen als onderdeel van de dag. 

 

Verder kan de airRED worden ingezet om lichte bewegingsoefeningen te doen, zittend of staand, in een warme omgeving die uitnodigt tot makkelijker bewegen.