Cliënten fysiotherapie

Tevreden infrarood sauna gebruikers

Voor de praktijk

De airRED is ontwikkeld in samenwerking met artsen. Jullie kunnen de airRED zelf onder anderen inzetten bij thermotherapie en cliënten voorafgaand aan de behandeling in een kwartier onbelast van binnenuit op laten warmen, waardoor hun bloedcirculatie toeneemt, zuurstofrijk bloed wordt aangevoerd, spiergroepen ontspannen en zijn opgewarmd voorbereid op uw behandeling die daardoor in kortere tijd effectiever kan zijn.

 

De cliënt heeft de beleving dat op dat moment de behandeling al gestart wordt en dat er aandacht aan hem gegeven wordt. Hij hoeft zich hier (nog) niet voor uit te kleden. De luchttechniek zorgt ervoor dat de cliënt niet te sterk afkoelt op lichaamsdelen die niet worden opgewarmd en tegelijkertijd helpt de zachte bries om de warmte af te voeren. Jullie kunnen de cliënt ook zittend rustige rek- en strekoefeningen laten uitvoeren. 

 

Verder kan de airRED worden ingezet om gericht oefeningen te doen. Door de combinatie van de infrarood bron met luchttechniek biedt de ruimte direct voor de airRED een aantrekkelijk warme omgeving die uitnodigt tot bewegen. In dat geval wordt het krukje niet gebruikt. 

 

Als dat voor de cliënt goed is, kunnen jullie de airRED ook inzetten na afloop van de behandeling om de afvoer van afvalstoffen en aanvoer van zuurstofrijk bloed en daarmee herstel te stimuleren. (Onze eigen ervaring is dat dat erg goed werkt.)

 

De airRED neemt maar weinig ruimte in en kan in een van de behandelkamers aan de muur worden aangebracht, maar zelfs in de wachtruimte misstaat hij niet en dat is een optie omdat cliënten er met hun kleren aan voor kunnen zitten. 

 

De investering lijkt wellicht hoog, de exploitatiekosten zijn dat zeker niet, zie de pagina cliënten. Dit kan worden afgezet tegen de bovengenoemde voordelen en wellicht tijdwinst. 

Om te adviseren

Bij mensen die baat kunnen hebben bij geregelde toepassing van infrarood wellness kunnen jullie de airRED onder de aandacht brengen. Zeker ook in die situaties waarin door gebrek aan ruimte en/of te grote belasting voor het lichaam een klassieke infrarood sauna geen optie is. Maar vooral ook vanwege de werking van de airRED. Doordat de airRED laagdrempelig gebruikt kan worden (geen opwarmen of douchen) en in een kwartier effectief is, is de kans ook groot dat cliënten de toepassing zullen blijven herhalen, wat de gezondheidsvoordelen krachtiger maakt. De cliënt koopt de airRED rechtstreeks bij de producent in Duitsland.