Shoppen voor accessoires

Heb je al een idee waar jij jouw airRED wilt gaan ophangen? Is dat plekje al compleet of ga je shoppen voor accessoires? Dan hebben wij wat inspiratie voor je. Wij tippen je over een paar luchtige bijzettafeltjes en geven je tips voor als je wilt shoppen voor een design krukje. Heb je voldoende verlichting als je ook wilt kunnen lezen op de airRED?

 

Ben je gadget minded, dan is misschien een 'mini vakantie' met een virtual reality bril een leuke optie om af en toe te gebruiken. En vergeet niet alvast je eigen playlists aan te maken met muziek die je wilt horen als je op de airRED zit, en wellicht ook shoppen voor ontspanningsoefeningen van een kwartiertje. 

Bijzettafeltje

Een bijzettafeltje is altijd handig. Tijdens een airRED sessie zet je het er makkelijk even naast om iets te drinken op te zetten of je legt je telefoon of tablet erop. Na gebruik bij de airRED infrarood sauna vindt zo'n tafeltje ongetwijfeld een plek elders in je woning waar hij de rest van de tijd aangenaam dienst kan doen. Deze tafeltjes hebben een luchtig design:


Koinor bijzettafel Twiggy
bijzettafel Cobra
Leolux bijzettafel Portello

* onze ervaring: mooie matte afwerking, kwetsbaar voor theevlekken

Design krukje

Je airRED hangt rustig en plat aan de muur, en alleen bij gebruik zet je er een krukje voor. Dat krukje kan multifunctioneel zijn en alle andere momenten prima als bv. make-up of badkamerkrukje, halkrukje om je schoenen op aan te trekken, of als bijzettafeltje dienst doen.

 

Bij je airRED kan je als optie een design krukje van hoogwaardig witte linden hout regelen dat in eigen productie is vervaardigd. In naturel of zwart. Of je er wel of niet van houdt is, zoals met alle design, een persoonlijke smaak, functioneel voldoet het in elk geval optimaal. Wil je zelf op zoek naar een design krukje dat precies bij jouw interieur past, hou dan rekening met de volgende aandachtspunten.

Luchtstroom

Er zijn ontzettend leuke krukjes te koop, maar de meeste verstoren de luchtstroom, en dat is niet handig. Door de poten, doordat ze massief zijn (poef), of door een gezellig dik zitgedeelte. Zoek een zo 'luchtig' mogelijk exemplaar.

Niet te warm

Let er ook op dat het deel dat voor de infrarood bron komt, zal worden opgewarmd en of dat allemaal wel kan. Pootjes en de aansluiting tussen pootjes en zitgedeelte warmen op in de luchtstroom, niet alle materiaal en verbindingen kunnen daar even goed tegen.

Transpiratie

Op het zitgedeelte kan je je transpiratie niet kwijt aan de lucht maar zal die tussen je lijf en het krukje terecht komen. Bij ontspannen gebruik zal je nauwelijks transpireren, bij intensiever gebruik merk je wel wat transpiratievocht op het zitgedeelte. De kwaliteit van het krukje moet dat aan kunnen. Een handdoek op de zitting kan vocht helpen wegleiden van het zitgedeelte.

Afmetingen

Meestal is een krukje dat je koopt net even hoger of lager dan het airRED krukje (dat is 45 cm zonder kussen). De andere maten van het airRED design krukje zijn: 58 cm breed en 40,5 cm diep.  

In de praktijk heb je wel wat marge, vooral als het krukje wat hoger is en jij niet te lang bent. Kijk dan of jij er op je potentiële nieuwe aanwinst nog steeds goed voor kunt zitten of hou er rekening mee bij het ophangen van jouw airRED infrarood sauna. 

Doe de zittest

Zet het krukje dat je op het oog hebt tegen een muur en kijk of je dan ontspannen voor/tegen de muur aan kunt zitten, dat is de manier waarop je hem bij de airRED gebruikt. Vooral bij een rond krukje is dat een aandachtspunt, maar ook de plaatsing van de poten kan een rol spelen. De airRED is weliswaar zelf ook nog 12 cm dik, maar je hebt maar weinig speling tussen de vloer en de airRED (ca. 15 cm) om schuin staande pootjes op te vangen. 

Hoe vind en beoordeel je een krukje

Een zitgedeelte op redelijk dunne pootjes die behoorlijk uit elkaar staan (dan houden ze de luchtstroom niet tegen), zonder rugleuning, (die houdt de infrarood stralen tegen), materiaal van het zitgedeelte dat goed tegen warmte en transpiratie kan, en een constructie die tegen geregeld mild opwarmen kan, zal het beste voldoen. Heb je behoefte aan extra stabiliteit, kijk dan naar een krukje met armleuningen zoals een douchekruk. 

 

We hebben onderstaande krukjes niet zelf live gezien of uitgeprobeerd, we zeggen ook niet dat ze gegarandeerd voldoen, maar ze geven je een idee van de richting waarin je kunt zoeken. Zoekwoorden tips om mee te beginnen: 'design' +  'krukje'. Toevoegingen kunnen zijn: piano, make-up, badkamer, douche en ook in de kantoorsector vind je mogelijk geschikte krukjes.

 

Heb je hier allemaal geen zin in? Ga dan gewoon voor het airRED design krukje


Hocker 1
Hocker 3
Capellini Morrison Stool