Infrarood gebruik je niet in de zomer. Of toch wel?

Man genietend met ogen dicht

Infrarood associeer je met warmte en flink transpireren, en dat doe je in de zomer al genoeg, toch? Ja, in de zomer heb je warmte en transpireer je, maar infrarood wellness is niet hetzelfde. Infrarood warmt je van binnenuit op, en heeft op die manier allerlei voordelen (en een andere beleving) die een hoge luchttemperatuur en vooral afkoelen via je huid alleen je niet kan bieden.

 

En omdat je ook in de zomer spierpijn kunt hebben of stress, in de tuin gewerkt hebt en lange autoritten maakt, heb je ook in de zomer voordeel van infrarood wellness. Want zeg nou zelf, gaat jouw spierpijn of vermoeidheid weg als je een kwartiertje in de zon gaat zitten?

 

Wij vonden op www.airRED.nl een prachtige design infrarood sauna van maar 12 cm dik die alleen de huid op je rug intensief verwarmt en daardoor de voordelen van infrarood oproept. Normaal gesproken omgeeft hij je daarbij ook nog eens met een warmtebubbel om de wellness beleving compleet te maken. Maar er zit optioneel ook coolGREEN op, en als je die functie gebruikt, wordt je omgeven door een frisse bries in plaats van extra warmte en wordt het gebruik ervan in warme perioden wel erg aangenaam. Je kunt er met kleren aan voor gaan zitten, en een sessie duurt maar een kwartier.