Ontdek airRED én de Betuwe

infrarood sauna en appelbloesem

Wil je je bezoek aan ons en je kennismaking met airRED ruimtebesparende infrarood sauna met slimme luchtcirculatie combineren met wat van de mooie Betuwe ontdekken, dan hebben we hier wat tips voor je.

 

We wonen zelf tegenover een grote appelteler en krijgen de seizoenen van het fruit dus mooi mee. De omgeving is rijk aan klompenpaden, fietstochten (wij wonen zelf vlakbij knooppunt 42, je plant eenvoudig een mooie route met Fietsknoop), geocaches. Wij geven je wat adresjes en een routetip. Ga je voorafgaand aan je bezoekje aan ons ergens wat eten of drinken en wil je een airRED sessie doen, kies dan niet voor alcohol. 

Onze bijna-buren, Huize Poelzicht, serveren mooie lunches, diners en kopjes koffie. Niet open op maandag, op zaterdag alleen voor diner. 

 

Bij Prince Heerlijk in Erichem kan je op het fruitteeltbedrijf van Dianne de Ruiter fruit van eigen kwekerij en streekproducten kopen. Ze kweken een bijzonder soort peren, de Rode Grepa, vraag er gerust naar. Ze maken hun gebak zelf met fruit van het bedrijf, zoals hun lekkere zoete Wellant appel. Ook allerlei zelfgemaakte kant en klaar maaltijden. Niet open op maandag. 

 

Bij Lagerweij in Buurmalsen koop je de eieren kakelvers van de kip. Weliswaar zitten die kippen in een grote stal, maar wel kipvriendelijk, en je kunt ernaar kijken door de grote glazen wand. Het zijn mooie, krachtige kippen om te zien. Ook vind je er streekproducten. 

 

Fruitstalletjes zijn er te over langs de kant van de weg in het fruitseizoen, fruitautomaten hebben vooral het hele jaar door appels (meestal Jonagold en Elstar) en peren. Je vindt er o.a. een bij Van Eck Fruitbedrijf op de Dreef 1 in Wadenoijen, ons buur-dorpje waar je wellicht al doorheen bent gekomen op weg naar ons toe. 

 

Het historische stadje Buren is leuk om doorheen te wandelen. Oude huizen, mooie beloopbare stadswal, molen, snuffelwinkeltjes en Pannenkoekenhuis De Pannenkoekenbakker

 

De Appeldijk bij landgoed Marienwaerd is beroemd. In het bloesemseizoen is het er filerijden, ook op de fiets, maar het is ook een prachtig gezicht als de appels rijpen. Op Marienwaerd zelf kan je bij de Stapelbakker eten en drinken, en o.a. landgoedjam kopen en streek- en biologische producten.

Je kan er ook in alle jaargetijden een mooie wandeling maken over het landgoed: loop naar de oprijlaan poort, ga net daarvoor naar rechts (De Els), volg de weg, ga bij de zorgimkerij links af (Notendijk) en ga bij het Marienwaerd woonhuis weer naar links (Biersteeg). Ca. 3,5 km vol mooie uitzichten over de landerijen, bomenlanen, knotwilgen enz. In te korten met ca. een km door halverwege het zijweggetje (Abelenlaan) naar links te nemen.

 

Alles bij elkaar kan je hier een aardig rondje Betuwe mee maken, op de fiets of met de auto, en onderweg genieten van het afwisselende landschap van fruitbomen, veeteelt, maisvelden en pittoreske huizen. 

Routetip voor met de auto

  • Haal appels bij de fruitautomaat van Van Eck in Wadenoijen. Denk aan muntgeld!
  • Wil je jezelf verwennen met een lunch, dan is Huize Poelzicht vlakbij ons een optie.
  • Ga over de Kromme steeg langs ons huis rechtuit naar het oosten, volg de Eng, ga aan het eind rechtsaf naar de rotonde bij Tuinwereld.
  • Ga naar links, steek de snelweg over en ga bij de rotonde links-rechts-rechts naar Prince Heerlijk.  
  • Ga van Prince Heerlijk linksaf via het aardige dorpje Erichem naar Buren. Er is een ruime parkeerplaats bij de brug waar de N834 het dorp binnenkomt.
  • Ga van Buren via de Kornedijk aan de noordkant van het water naar Buurmalsen en daar rechts naar Lagerweij.
  • Ga van Lagerweij naar het noorden, eerste links Oude Hoevenseweg en dan op de viersprong links naar landgoed Marienwaerd.
  • Pak vanaf daar de A2 via Beesd.

En heb je een afspraak later in de middag of vroeg in de avond bij ons, keer dan gewoon de route om en kijk of je jezelf wilt verwennen met een diner bij Huize Poelzicht of bij een van de andere restaurants op je route. 

Andere tips

Heb je zin in een ijsje, ga dan na Lagerweij niet naar links maar naar rechts en dan de eerste rechts, op de eerste boerderij rechts vind je Wilco ijs, zelfgemaakt ijs met melk van de koeien naast de winkel. Eet het op in de ijssalon (let op de openingstijden/-seizoen) of haal een bekertje uit de IJsberg. 

  

Het Betuws Wijndomein ligt aan het Errekomse pad, een klompenpad. Daarvoor moet je in Erichem even naar links, kijk op een kaart. Je mag er door de wijngaard lopen en ze verkopen hun eigen producten, o.a. een alcoholvrije Betuws Bruis. Je kunt er zelfs picknicken met door hen samengestelde mand. Check even hun website voor de mogelijkheden.