Tip voor preventiemedewerkers

airRED infrarood sauna met slim luchtsysteem in woonkamer

Als preventiemedewerker heb je er wellicht een flinke klus aan om je collega's te overtuigen van en herinneren aan gezond werken en een goede werkhouding. Je merkt ook dat het niet altijd lukt om iedereen zich aan de regels te laten houden. Een deadline, een zieke collega, een groot project wat extra tijd vraagt en voor je het weet gaat een deel van je collega's over de schreef en zit langer achter de computer, werkt langer door, vergadert eindeloos, kortom, vergeet even wat wel en niet goed voor ze is en geeft prioriteit aan het werk en vergeet alle goede voornemens en regeltjes. 

 

Of misschien merk je bij jou in het bedrijf dat zelfs als iedereen zich netjes aan de regels houdt, zijn flexplek keurig instelt op de juiste hoogte, gebruik maakt van laptophouders op de goede hoogte en losse toetsenborden en niet meer dan het toegestane aantal uren beeldschermwerk doet, dat ze nog steeds aan het eind van de dag op de klok kijken en liever naar huis gaan omdat hun lijf verkrampt is en dat niet meer weg te schudden valt. 

 

Dan zou je eens kunnen kijken naar het aanbieden van infrarood wellness in de buurt van die werkplekken. Met de airRED, een infrarood unit van maar 12 centimeter dik, creëer je een wellnessplek waar je, met je kleren aan, in een kwartier ontspannen en met hervonden energie weer van op staat.

 

Je kan van de airRED(s) een sociale ontmoetingsplek maken waar lunch- en koffiebreaks samengaan met fysieke en mentale ontspanning. Je kan een voormalige vergaderruimte of rookhok een nieuwe bestemming geven als rustige wellness ruimte voor iedereen waar het ook echt even stil is. Je kan hem gewoon in de werkruimte hangen om laagdrempelig op te gaan zitten, al dan niet met een tablet of telefoon op schoot. 

 

De airRED is natuurlijk niet alleen geschikt voor een kantooromgeving, ook allerlei andere vormen van vermoeidheid door werk kunnen met een airRED worden verlicht. Iets om eens naar te kijken voor jullie bedrijf? www.airRED.nl