Sauna? Niks voor mij.

airRED infrarood sauna met slim luchtsysteem in woonkamer

Je hoort het geregeld, verstokte saunabezoekers die hun enthousiasme delen met mensen die daar niets van moeten hebben. We kunnen ons er wel wat bij voorstellen, bij die tegenstanders. Je moet ergens naar toe, dat is al een stap. Vervolgens moet je uit de kleren, het is lang niet iedereen gegeven om dat prettig te vinden. Dan moet je in een ultra hete houten kast stappen en als iemand daar water op een stel stenen gooit, krijg je het benauwd en zweet je als een otter. En dan in koud water springen, brrr. Om over de tijd die het allemaal kost maar niet te spreken. Nee, wellness maar niet voor iedereen. 

 

Maar zijn dat dan werkelijk wellness-haters, of alleen mensen die de sauna beleving niet prettig vinden. Er is een groep waar dat laatste voor geldt en die over zijn gestapt op een infrarood sauna. Dat is iets minder heet en benauwd, maar je zweet nog steeds net zo hard na verloop van tijd. Hij is wel laagdrempeliger ook in huis te halen. 

 

En dan is er een grote groep die de hele saunabeleving heeft afgezworen vanwege het bovenstaande, en er niet eens meer voor open staat. Dat is jammer, want er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen op dat gebied, en de meest recente is een infrarood sauna van maar 12 cm dik met instelbare temperaturen waar je in je gewone kleren voor kunt gaan zitten. Dat maakt het ineens mogelijk om wel te profiteren van de voordelen die infrarood warmte kan bieden, en dat zonder bovenstaande nadelen. Ontspannen, doorbloeding, stofwisseling, het profiteert er allemaal van. En door het schitterende design van deze unit kan je hem overal ophangen, dus ook in je woonkamer en zelfs op kantoor. 

 

Wie kan daar nu nog tegen zijn? Volgens ons niemand meer. www.airRED.nl