Rugpijn en infrarood sauna warmte

airRED infrarood sauna met slim luchtsysteem in woonkamer

Rugpijn is een enorm veel voorkomende lichamelijk klacht. Veel ervan heeft te maken met verkramping van spieren, waardoor je scheef of in een bocht gaat staan, met alle onplezierige gevolgen van dien. Veel kantoor- en beeldschermwerkers herkennen rug-en nekpijn op een werkdag waarin ze veel achter elkaar met de computer werken. Dat is incidenteel, maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die met langdurende klachten maken hebben. Over de mogelijke rol van stress en spanning bij het ontstaan ervan gaan we het hier niet hebben, we kijken nu even alleen naar verlichten en verbeteren van fysieke symptomen. 

 

Een infrarood straler van een wellness apparaat is alleen al handig voor toepassing bij rugpijn vanwege zijn formaat en positionering, precies op je rug en lekker lang zodat hij zo’n beetje je hele rug bedekt. Met een kleine aanpassing of gaan verzitten kan je bovendien de warmte precies op de te behandelen plek richten. De warmte ontspant, voert opgeslagen afvalstoffen af en voert bloed makkelijk aan om herstel te bevorderen. 

 

Maar hoe kom je aan een infrarood bron? Niet iedereen heeft immers plek voor een infrarood sauna in zijn woning. Er zijn gelukkig ook op wellness gebied steeds nieuwe ontwikkelingen, en de meest recente is een infrarood sauna van maar 12 centimeter dik die een krachtige infrarood bron op je rug combineert met een warmtebubbel om je heen. Daar is eigenlijk altijd wel plek voor, ook in je woonkamer of als je dat wilt op kantoor. En daarmee is ontspanning en behandeling van rug- en nekklachten wel erg laagdrempelig beschikbaar. Of infrarood wellness warmte geschikt is voor jouw situatie, overleg je het beste even met je medisch adviseur. De temperatuur van de airRED is in elk geval traploos te regelen en het is een milde vorm van infrarood warmte zonder hevig transpireren, waardoor je hem waarschijnlijk makkelijk kunt inzetten. www.airRED.nl