Infrarood wellness opnieuw uitgevonden

airRED infrarood sauna met slim luchtsysteem in woonkamer

In Nederland zijn vooral de klassieke infrarood sauna’s met vier of vijf stralers bekend waarin je in ongeveer een half uur flink gaat transpireren, en dan flink wat vocht en naar verluid afvalstoffen verliest. Dat is een nogal ruige manier, je lichaam intensief aanstralen met een dusdanige hoeveelheid infrarood en omgevingswarmte dat het tot deze reactie moet komen. 

 

In Duitsland benaderen ze dat anders, daar hebben ze al langer gezien dat het effect waar je naar op zoek bent met een infrarood cabine, niet ontstaat door hevig transpireren maar door van binnenuit opwarmen. In Duitse high-end infrarood cabines is het ook veel minder warm, vaak maar een graad of 35, met een controlesysteem wat die temperatuur ook kan aanhouden tijdens de hele sessie.

 

Dus hevig transpireren, rusten, douchen, dat is allemaal niet nodig als je wilt profiteren van de voordelen van infrarood. Dan kan je volstaan met het opwarmen van een deel van je lichaam, waardoor toch je hele lijf van de voordelen ervan profiteert, omdat de warmte zich via je bloed verspreidt, niet via je hele huid. In Duitse sauna’s zie je ook meestal alleen achterstralers in combinatie met andere verwarmingselementen of lichte voorstralers om ervoor te zorgen dat de rest van je lichaam niet te koud wordt. 

 

De airRED is een infrarood unit die alleen bestaat uit een achterstraler, en die heeft het slim aangepakt door die niet in een kast te zetten, maar door er een luchtunit in te bouwen die warme lucht rond je heen blaast waardoor je niet onplezierig afkoelt. Hij geeft bovendien een milde ervaring en je kan er daardoor gewoon in je kleren voor zitten. Hij is maar 12 cm dik en past gewoon in je woonkamer of op kantoor. www.airRED.nl