Infrarood wellness en sporten

airRED infrarood sauna met slim luchtsysteem in woonkamer

Het is bekend dat je, voordat je gaat sporten, moet zorgen voor een warming up om je spieren goed doorbloed te krijgen. Dan gaat alles makkelijker en heb je minder kans op blessures. Ben je sportief aangelegd, dan kan je de hele warming up doen met rustige oefeningen die je zijn aangereikt voor jouw tak van sport. Ben je iets minder sportief of heb je fysieke issues waardoor het voor jou al een uitdaging is om de oefeningen zelf te doen, dan kan je eens kijken naar wat infrarood wellness daar voor jou aan kan toevoegen. 

 

Met een temperatuurgestuurde infrarood sauna kan je je warming up passief beginnen, omdat infrarood warmte je van binnenuit opwarmt en daarmee door je hele lijf warmte verspreidt waarmee de doorbloeding verbetert. Je warming up oefeningen gaan dan al meteen makkelijker. 

 

Na afloop van sporten kan je eigenlijk altijd plezier hebben van infrarood wellness. Sportscholen beschikken niet voor niets over sauna’s en infrarood cabines, dat is om de afvalstoffen die tijdens het sporten zijn ontstaan, versneld af te voeren zodat je minder last hebt van vermoeidheid en spierpijn. 

 

Ook het effect op je spieren van kleinere verkeerde bewegingen en te sterke belasting tijdens het sporten wordt door de extra warmte makkelijker gecorrigeerd omdat toevoer van bloed voor herstel wordt gestimuleerd. 

 

Met een infrarood sauna thuis kan je dat doen op het moment dat het jou uitkomt en hoef je niet uit de kleren in een publieke ruimte. Verwen je jezelf met de nieuwste ontwikkeling op infrarood wellness gebied, een infrarood sauna met zijwanden van lucht, dan is dat wel heel makkelijk. In een kwartiertje kan je dan al profiteren van de voordelen van infrarood zonder dat je hevig hoeft te transpireren of uit de kleren hoeft. Door het prachtige design kan je hem bovendien gewoon in je woonkamer hangen. Dus thuiskomen en met je kopje koffie ervoor gaan zitten, bijpraten met je familie en ondertussen nog even werken aan je herstel, hoe lekker wil je het hebben. www.airRED.nl