De buurt-infrarood wellness

airRED infrarood sauna met slim luchtsysteem in woonkamer

Een mooie manier om eenzaamheid onder senioren aan te pakken en te combineren met wellness die juist ook bij die groep aan slaat, is gedeelde infrarood wellness. 

 

Infrarood is ideaal bij issues die nu eenmaal vaak de kop op steken bij het vorderen van de leeftijd, zoals stramme spieren, verbeteren van doorbloeding, bij bewegingsklachten enz.  Bovendien zal je bij de infrarood wellness waar wij het hier over gaan hebben, de airRED, nauwelijks gaan transpireren en kan je hem ook op lagere temperaturen gebruiken, beide punten zullen veel senioren aanspreken, plus het feit dat je er ook in je gewone kleren voor kunt gaan zitten.  

 

Nu hebben senioren vaker te maken met beperkte ruimte en beperkt budget. Met wat creativiteit, open staan voor de deeleconomie en de nieuwste uitvinding op infrarood gebied, hoeft dat geen probleem te zijn.

 

De airRED, want daar praten we over, is een infrarood unit van maar 12 cm dik die je eenvoudig aan de muur hangt en die verder geen ruimte inneemt. Hij creëert namelijk een warmtebubbel van lucht om je heen en heeft dus verder geen wanden nodig. Het bijbehorende krukje kan je ook voor iets anders gebruiken, of ergens wegzetten als je klaar bent. Dat lost het ruimteprobleem aardig op. 

 

Dan de financiële kant, want er hang wel een behoorlijk prijskaartje aan deze innovatieve design infrarood unit. Daar komt de deeleconomie om de hoek kijken. Er zijn creatieve oplossingen te bedenken waardoor de aanschafkosten en/of het gebruik worden gedeeld. Dat maakt de airRED voor grotere groepen toegankelijk. 

 

En als je goed afspreekt hoe je er met zijn allen gebruik van mag maken, dan los je ook een stuk eenzaamheid en aanspraak op. Want je kunt prima een praatje maken en een kopje koffie drinken terwijl iemand erop zit en een of meer anderen ernaast. Je kan hem bijvoorbeeld ook ophangen in een buurthuis, op een centrale plek in een woongroep enz. De prettige ervaring en vermindering van klachten die het oplevert, zorgt ervoor dat je die wilt herhalen, dat geeft als vanzelf een geregeld loopje er naar toe. www.airRED.nl.