Warmte in stressvolle tijden

Warm, pantoffels, haard, kopje thee

Of je nu stress hebt vanwege je werk, relatie, een fysiek issue of om welke andere reden dan ook, warmte heeft altijd een gunstige uitwerking, fysiek en mentaal. En dat zeggen we niet alleen omdat we met de airRED wel een heel aangename manier van warmte te bieden hebben, ook bijvoorbeeld kijkers naar The Big Bang theory kennen het fenomeen, iemand die er emotioneel even doorheen zit, krijgt van Sheldon Cooper een hot beverage, meestal een kopje thee. Warmte geeft een vertrouwd en veilig gevoel. 

 

De toepassing van warmte gaat heel ver terug, nog voor het begin van onze jaartelling werden de positieve effecten ervan al ingezet voor welbevinden en genezing. Infrarood warmte helpt je bij afvoer van afvalstoffen die zich in stressvolle tijden vaak ophopen in je lichaam, en bij herstel van evenwicht door ook aandacht te hebben voor ontspanning als tegenpool van spanning. Zie ook onze blogpost je kan pijn beïnvloeden. Fysiotherapeuten en artsen kennen de effecten en onderschrijven de positieve invloed van warmte bij herstel, maar ze kunnen je natuurlijk niet verplichten om een infrarood sauna te kopen en vaak wordt het niet eens genoemd. Vraag jouw medisch begeleider er eens naar. 

 

Je ziet dus dat het effect van warmte, juist ook mentaal, eigenlijk heel breed bekend is. Zelf ken je ongetwijfeld de effecten van een warm bad als je wilt ontspannen, of dat van een glaasje warme melk een half uurtje voordat je naar bed gaat. De aangename warmte van voor de haard kruipen. De rust van een kopje thee dat je met aandacht drinkt. Allemaal manieren om jezelf te helpen om weer tot  jezelf te komen, zodat je ook betere keuzes kunt maken om niet opnieuw in die mallemolen verzeild te raken. 

 

Met een airRED is ontspannen simpel, minder gedoe dan een warm bad bijvoorbeeld, en effectiever omdat je lichaam van binnenuit opwarmt en niet rondom wordt gehuld in sterke warmte die een stressreactie oproept. En drink je een warme drank met kleren of pyjama aan voor je airRED infrarood sauna, dan versterk je het effect van warmte op je geestelijk en lichamelijk welbevinden nog eens extra.