Infrarood wellness en spieren, een gouden combi 

Jonge man voor airRED infrarood sauna in woonkamer

Dat warmte je spieren helpt ontspannen is natuurlijk al heel lang bekend. Haarden, dekentjes, een warm bad, een warmtepatch, ze zijn allemaal gebaseerd op het aangename effect van warmte op body en mind.

 

Een infrarood sauna brengt warmte heel effectief in de diepere lagen van je huid. Bij de airRED warmt een krachtige infrarood bron de watermoleculen in je huid op, en die geven de warmte door aan je bloed en je diepergelegen weefsels.

 

Behalve de ontspannende warmte die zo in je lichaam gaat circuleren, worden door de toegenomen bloedcirculatie ook versneld afvalstoffen afgevoerd en nieuw, zuurstof- en energierijk bloed aangevoerd. Dat helpt je om je energiek te voelen en bevordert herstel, zowel na inspanning als bij blessures.

 

Heb jij niet van die soepele spieren, heb je een overblijfsel van een blessure of trauma, ben je erg gevoelig voor kou, dat kan de airRED in zichzelf niet oplossen, maar een dagelijkse portie infrarood dieptewarmte kan je klachten vaak wel verlichten, wat weer een positief effect heeft op je levenskwaliteit. En omdat je er simpel met een kopje koffie of tablet even een kwartiertje voor gaat zitten en nauwelijks transpireert, is het makkelijk in te passen in je dagelijkse routine.