Rugpijn

Rugpijn. Nek- en schouderpijn. In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen er last van (bron: RIVM). Er zijn allerlei oorzaken voor, maar stilzitten is toch wel een erg bekende. Bij stilzitten vermindert namelijk de toevoer van voedingsstoffen naar je spieren behoorlijk, en de afvoer van afvalstoffen ook. Daar krijg je vroeger of later problemen mee. 

 

Voorkomen is natuurlijk het beste, maar niet altijd mogelijk. Je doorbloeding weer op gang brengen is dan een goede 'second best' optie. Door te bewegen. Maar ook de airRED, de innovatieve infrarood sauna voor woonkamer en kantoor, kan er een goede rol bij vervullen. Met zijn lange en krachtige rugstraler lijkt hij haast gemaakt om, behalve de algehele doorbloeding stimuleren, ook nog eens rug, nek en schouders extra op te warmen. 

 

En omdat hij in je woonkamer of op kantoor hangt en in een kwartiertje al effectief kan zijn, zal je hem makkelijk gebruiken. Preventief, zodat je spieren lekker soepel blijven, of als je toch te lang door bent gegaan om te voorkomen dat het maar op blijft bouwen in je spieren.

 

We hebben hier al een aantal mensen gehad met issues met hun rug, en zonder uitzondering stonden ze na een kwartier ontspannen en met een duidelijke verbetering weer op. Bijvoorbeeld een ex-schilder, die aan dat werk de nodige rugklachten heeft overgehouden. En omdat we hem twee keer spraken, konden we ook nagaan of het effect van korte duur was, of langer aan hield. Het laatste was het geval.

 

Dat komt ook wel overeen met een artikel wat we lazen over de toepassing van zgn. Far Infrarood bij rugpijn en chronische pijn. Wil je dat ook lezen? Het staat in het overzicht van ons onderzoekje naar wetenschappelijke research rondom infrarood.