Rugpijn. Het overkomt de beste.

Rugpijn en infrarood sauna

Zo’n 2 miljoen mensen hebben geregeld rugpijn, en bij driekwart daarvan is het zelfs chronisch. Dat zijn geen kinderachtige cijfers. 

 

Van de meeste soorten rugpijn (meer dan 90 procent!) is niet duidelijk waar ze vandaan komen, en veel gaat ook vanzelf over na een paar dagen of weken. Mentale factoren spelen ook vaak een rol, maar die worden je op dat moment vaak niet duidelijk. Iets soortgelijks geldt voor aanpassingen die je zou moeten doen aan beweging en houding om van je rugpijn af te komen, daar sta je dan meestal ook niet echt voor open. 

 

Wat doe je dan als je wel rugpijn hebt? Is het eenmalig, dan kan je bv. het uitzitten, een aspirientje nemen, een warm bad pakken, een massage regelen. 

 

Maar heb je geregeld te maken met pijnklachten in je rug of nek en ben je niet in staat om daar verbetering in aan te brengen, ook niet in samenspraak met je medisch begeleider, dan is het handig om ervoor te zorgen dat je in de periodes dat je rugpijn opspeelt, mogelijkheden hebt om je levenskwaliteit op peil te houden. 

 

Een infrarood sauna is dan vaak een goede optie, maar niet iedereen heeft de ruimte voor een grote houten kast, of tijd voor en zin in een dagelijkse sessie met hevig transpireren zonder kleren aan. 

 

Hier kan de airRED infrarood sauna uitkomst brengen. Met zijn slimme design vervangt hij houten of glazen wanden door luchtcirculatie. De krachtige infraroodbron op je rug verwarmt je van binnenuit, terwijl de rest van je lichaam gebruikt wordt om af te koelen, waardoor je nauwelijks transpireert. 

 

En ondertussen warmt in een kwartier tijd je bloed op en dat ondersteunt het loslaten van verkrampingen in je spieren, afvoeren van de daarbij vrijkomende afvalstoffen en spierherstel door aanvoer van zuurstofrijk bloed. Ook heeft het mentaal een ontspannende werking, en dat kan je meestal wel gebruiken als je een dag lang zeurende rugpijn hebt. 

 

Een airRED kan je ook in je woonkamer hangen, waardoor je hem laagdrempelig gebruikt. Op momenten dat je het nodig hebt vanwege je rugpijn. En daarbuiten gewoon omdat het lekker is om te doen.

 

Hieronder een paar links naar wetenschappelijke artikelen over onderzoek naar infrarood C bij rugpijn. Voor de goede orde: deze onderzoeken zijn niet uitgevoerd met een airRED. 

 

Rugpijn chronisch,

Rugpijn laag

Rugpijn (FIR uit portable devices) 

Rugpijn laag 2