Luchtwegen

infrarood sauna luchtweg infectie

Van je neus tot in je longen, lucht legt een flinke weg af voordat het zijn zuurstof kan afgeven, en onderweg kan het nodige mis gaan. 

 

Virussen bijvoorbeeld. Als het goed is, adem je door je neus. Je neusslijmvlies is geweldig in het tegenhouden van allerlei zaken die beter niet in je longen terecht kunnen komen, zoals pollen en virussen. Is de conditie van je neusslijmvlies niet je-dat, bijvoorbeeld niet mooi vochtig, dan vervult het die taak minder goed en ben je bevattelijker voor bijvoorbeeld virussen. AirRED infrarood kan een positief effect hebben op de conditie van je neusslijmvlies en de mate waarin het indringers weet te weren. Je kunt daar in dit artikel meer over lezen. 

 

Lucht die naar je longen gaat, moet uiteindelijk in kleine longblaasjes terecht komen en daar zijn zuurstof afstaan aan je lichaam en afvalstoffen die er worden afgegeven mee terugnemen. Als je pech hebt, is de weg naar die blaasjes toe ontstoken, incidenteel door een virus of bacterie of chronisch, en vernauwt die weg door verkramping. Of bij jou beschadigen longblaasjes of verdwijnen ze, en heb je simpelweg steeds minder capaciteit.

 

Als je een voor hart en bloedvaten nauwelijks belastende airRED infrarood sessie doet, verwijden op een rustige manier je bloedvaten. Afvalstoffen, ook van ontstekingen, worden beter afgevoerd en zuurstofrijk bloed circuleert beter. Spieren ontspannen, wat een positief effect kan hebben op gespannen longen. 

 

De oorzaak kan wellicht niet worden weggenomen, maar het ervaren van geregelde momenten waarop de intensiteit van de klachten vermindert en je ook nog eens mentaal tot rust komt, zal zeker van invloed zijn op je levenskwaliteit. 

 

Op die manier kan de airRED je mooi ondersteunen, en omdat je hem met kleren aan gebruikt en nauwelijks transpireert, kan je hem bv. in je woonkamer ophangen, waardoor infrarood sessies op een natuurlijke manier onderdeel kunnen zijn van je dagelijkse leven. 

 

Overleg met je medisch adviseur of een airRED, die wezenlijk anders functioneert dan een klassieke infrarood sauna of gewone sauna, iets voor jou kan zijn. En kom gerust langs op een dag dat je behoorlijk last hebt van jouw issue om te ervaren welke bijdrage een airRED sessie in jouw geval kan leveren op de korte termijn. Het effect van geregelde toepassing komt daar dan nog bij.