Wellness, onderdeel van een gezonde lifestyle

man voor infrarood sauna

Er is veel aandacht voor de factoren voeding en bewegen in een gezonde lifestyle, het onderdeel ontspannen is vaak een ondergeschoven kindje. En dat is gek. Een elastiek dat je continu op spanning laat, verliest zijn veerkracht. Met jouw fysieke en mentale veerkracht gebeurt precies hetzelfde. 

 

Een slap elastiek doet niet meer wat je ervan verwacht. Dus jouw lijf en mind ook niet meer als je te weinig aandacht geeft aan ontspannen, om de lijn even door te trekken. Er is wel goed nieuws, anders dan elastiek dat je niet meer zijn veerkracht kunt teruggeven, kan jij zelf wel weer fysiek en mentaal herstellen. 

 

Het belangrijkste voor herstel is, dat je begint met je te realiseren dat ontspannen net zo belangrijk is als inspannen, fysiek en mentaal. En dat je voor jezelf vaststelt welke verhouding daarin goed voor jou is. 

 

Hoeveel tijd past bij jou om te niksen, om te slapen, om tot rust te komen, wanneer heb je behoefte aan korte rustmomenten om niet meegesleept te worden in de hectiek van de dag. En hoe vul je dat in, als je in een kantoorlandschap werkt, thuis met een partner en kinderen te maken hebt. Welke vormen van ontspannen werken voor jou.

 

De voordelen van fysieke en mentale rust zullen je verbazen. Je maakt betere keuzes en neemt betere beslissingen. Je bent alerter en beter belastbaar. Je contacten zijn minder stressvol, je hebt meer lol in je werk. 

 

Dat je niet meer alles kunt doen wat je nu doet, is normaal, die tijd om te ontspannen moet ergens vandaan komen. Maar wat je wel doet, én de tijd die je besteedt aan ontspannen, zal je ongetwijfeld als meer waardevol ervaren. 

 

Wellness is een cadeautje aan jezelf om fysiek en mentaal weer in balans te komen. Een airRED infrarood sauna met slimme luchtcirculatie in plaats van houten wanden in je woonkamer, slaap- of werkkamer kan je aangenaam ondersteunen bij je ontspanningsmomenten, fysiek en mentaal. Warmte heeft die uitwerking op een natuurlijke manier. En voor de airRED heb je in een kwartier effect plus je gebruikt hem met kleren aan, prima dus voor breaks van medium lengte, thuis of op kantoor.