Waarom je leefstijl belangrijk is

Pluche beest met pleister

In het verleden was het simpel. Je kreeg een ongeluk en dan was er een reparatie nodig met pleisters, spalken of een operatie. Of je kreeg een virus en dan kreeg je een pil. 

 

Je kon ook gewoon aan je natuurlijke behoeften toegeven van stevig eten, want je werkte hard, en dat was allemaal aardig in verhouding. Zaken als taart waren er alleen voor feestjes, en snacks waren nog niet uitgevonden. 

 

En toen werd alles anders. Er kwam overvloed. Overvloed aan eten. Overvloed aan geld. Andere soorten werk die niet meer die fysieke inspanning vragen. De nadruk op denkwerk. Toen werden we ineens stil zittende, veel etende en steeds meer denkende mensen. En daar zijn we niet voor ontworpen. 

 

Dus onze systemen raken uit evenwicht. De symptomen daarvan pakken we nog steeds op de ouderwetse manier aan, met een pilletje of een spalk. Terwijl wat we écht zouden moeten doen, is ons leven herontwerpen. Ervoor zorgen dat we ons lichaam en geest zo gebruiken dat dat weer past bij onze natuurlijke manier van zijn. 

 

Nee, daarvoor hoeven we niet terug naar paard en wagen, en hooien met een riek. Maar een bepaalde mate van beweging hoort daar zeker wel bij. Net als een herstel van de manier van eten, waarbij je weer gewoon eet zonder gedoe, en extraatjes ook als extraatjes ziet in plaats van dagelijkse kost. 

 

Wellicht zal je niet alles wat je in de loop van de tijd hebt gekregen als aandoening als resultaat van die voor ons als mens verkeerde leefstijl ongedaan kunnen maken. Maar als je teruggaat naar een meer natuurlijke manier van zijn, zullen er wel heel wat dingen positief gaan veranderen. Sommige dingen, zoals diabetes-2, kan je prima ongedaan maken door weer normaal in evenwicht te gaan leven. 

 

Dat is genezing anno 2020. De introductie van een derde genezingrichting: leefstijlinterventie. Een airRED past daar met zijn ontspannende en doorbloeding verbeterende effect prima in, zowel preventief als voor een betere levenskwaliteit bij chronische klachten. Thuis en op kantoor. 

 

En verder zal je het moeten hebben van zelf de regie gaan nemen. Want leefstijlinterventie is iets wat je zelf moet doen en achter moet staan. Wat je lekker vindt en je natuurlijke mechanisme om veel te eten en weinig te bewegen, een systeem wat prima was in een wereld van schaarste, moet je bewust doorbreken. Uit eigen ervaring kunnen we je zeggen dat dat, als je er eenmaal aan begint, op een gegeven moment vanzelf gaat. Kijk ook eens bij de longreads in onze blog onderaan. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Leefstijlgeneeskunde