Bijzondere toepassingen

 

Het mooie van de airRED is, dat hij door het ontbreken van houten of glazen wanden, infrarood wellness ineens toegankelijk maakt voor mensen die daar tot dat moment geen gebruik van konden maken.

 

Denk bijvoorbeeld aan rolstoel gebruikers. Hoe makkelijk is het om met je rolstoel voor de airRED te rijden, je rugleuning weg te halen en te genieten van alle voordelen van infrarood (of, als je rugleuning vast zit, je rolstoel naast een krukje te rijden en over te stappen). De verbeterde doorbloeding zal juist in zo’n situatie een flink verschil kunnen maken.

 

Maar ook mensen die slecht ter been zijn of mensen die begeleiding nodig hebben, kunnen er plezier van hebben. Dieptewarmte ontspant fysiek en mentaal, wat bij mensen met onrust kan helpen om weer tot rust te komen. En als er een begeleider nodig is, dan kan die er ontspannen bij in de buurt zitten zonder zelf onderdeel van de sessie uit te hoeven maken.

 

In het algemeen is oefeningen voor de airRED doen terwijl die aan staat, een aangename manier van bewegen als dat niet altijd even makkelijk gaat, bijvoorbeeld bij reuma of artrose of blessures. Je wordt aangenaam omgeven door warme lucht terwijl je de oefeningen doet, en dat maakt het alleen al mentaal makkelijker om te bewegen, je bent er eerder toe bereid. Je speelt in dit geval met de instellingen van de temperatuur van de infarood bron en de intensiteit van de luchtuitblaas. 

 

En mensen die van hun medisch begeleider hebben gehoord dat ze beter niet met te grote warmte kunnen werken, kunnen in overleg vaak wel van de airRED gebruik maken omdat die op een andere manier de warmte in het lichaam transporteert en verdeelt, wat niet met grote belasting van hart en bloedvaten gepaard gaat of met hevig transpireren. Al dan niet gecombineerd met de coolGREEN functie die de warmte van de lucht uitschakelt en alleen de luchtbeweging verzorgt, kunnen ook zij zo profiteren van de voordelen van diepte infrarood.