Bewegingsklachten

Infrarood sauna en bewegingsklachten als artrose en reuma

Er is een flinke groep van fysieke issues die invloed hebben op de mate waarin je kunt bewegen, en die treffen niet alleen senioren, ook veel jongere mensen krijgen ermee te maken Vormen van reuma zoals fibromyalgie, osteoporose, artrose, jicht. De grote gemene deler aan klachten die het oplevert zijn in de meeste gevallen in elk geval een vorm van stijfheid, vermoeidheid, pijn en problemen met bewegen. 

 

Rustige warmte kan vaak een gunstige uitwerking hebben op deze klachten. Regelmatig onbelast verbeteren van de doorbloeding helpt de afvoer van ontstekingsproducten en andere afvalstoffen en stimuleert de aanvoeren van zuurstofrijk bloed. Het heeft ook mentaal een gunstige ontspannende werking, wat bij chronische klachten een factor van betekenis kan zijn. 

 

Diverse wetenschappelijke onderzoeken naar de toepassing van infrarood C bij bewegingsklachten laten een verbetering van levenskwaliteit zien en soms ook ondersteuning bij verbetering van de klachten. We geven je hier links naar fibromyalgie en reuma onderzoek en een rondom chronische pijn. Deze onderzoeken zijn niet uitgevoerd met een airRED, en interpretatie van de resultaten is aan jou en je medisch begeleider. 

 

Doordat je bij een airRED niet of nauwelijks transpireert en de warmte op een nauwelijks belastende manier door je hele lichaam wordt getransporteerd, is het effect ervan niet een op een te vergelijken met dat van een klassieke infrarood sauna of een sauna sessie. 

 

Wij laten je graag ervaren wat een airRED voor jou kan betekenen. Kom hem uitproberen als je bewegingsklachten hebt. Zo'n sessie is weliswaar een eenmalige ervaring en de kracht van infrarood dieptewarmte toepassing zit in herhaling, maar het geeft je in elk geval een eerste indruk. Maar hoe lekker zou het zijn als de airRED je inderdaad een verbetering van klachten en levenskwaliteit zou kunnen opleveren. Door zijn hoge kwaliteit zal hij je vele jaren aangenaam kunnen ondersteunen bij het omgaan met je bewegingsklachten.