airRED of klassieke infrarood sauna

praktische vergelijking

Vergelijking van twee soorten infrarood sauna's
Verschillen airRED en gewone infrarood sauna op gebied van transpireren, warmtebeleving en duur

Transpireren. In een infrarood cabine transpireer je hevig, bij een airRED transpireer je nauwelijks op lage temperatuur, en bescheiden op hoge temperatuur. 

 

Bij een infrarood cabine neemt ook de luchtvochtigheid toe en daarmee de drang tot transpireren, bij een airRED wordt je transpiratievocht door de langsstrijkende lucht makkelijk opgenomen en verdwijnt in de kamer. 

Warmtebeleving. In een infrarood cabine ervaar je echt hitte in de loop van de sessie, bij een airRED blijft de beleving een niet-belastende aangename warmte. 

 

Bij een infrarood cabine moet je na afloop rusten om je warmte verder kwijt te kunnen, bij een airRED kan je meteen weer door en blijft de warmte nog een tijd aangenaam bij je. 

Duur. Bij een infrarood cabine moet je voorverwarmen, je uitkleden, meestal een half uur in de cabine, uitrusten en douchen. Reken daarvoor zeker een uur.

 

Een airRED is meteen klaar voor gebruik, je kan kleren aanhouden en na een kwartier (langer mag, maar hoeft niet) kan je meteen weer door. Dit kan makkelijk tussendoor. 


Verschillen airRED en gewone infrarood sauna op gebied van ruimte, gebruik door meerdere personen en beleving

Ruimte. Een eenpersoons infrarood cabine neemt ongeveer een vierkante meter in beslag en bestaat voor het grootste deel uit hout. Je zet een infrarood cabine in een aparte ruimte. Die moet je dan wel hebben.

 

Een airRED is 12 centimeter dik en staat prachtig aan elke muur. Je kan hem dus ook in je woonkamer of op kantoor hangen. Bij gebruik komt er de ruimte van de hocker en je benen bij, reken dan op ongeveer 80 centimeter diepte. 

Meerdere personen. Een infrarood cabine kan je zo groot kopen als je zelf wilt, en er met meerdere personen in gaan zitten. 

 

Bij een airRED is het sociale aspect dat je niet afgezonderd hoeft zitten van anderen. 

 

Heb je het budget ervoor, dan kan je natuurlijk ook meerdere airREDs naast elkaar hangen. 

Beleving. Wil je jouw wellness beleving het liefste in afzondering ervaren, dan scoren de infrarood cabine en de airRED hetzelfde. Een infrarood cabine zet je sowieso al apart, een airRED kan je naar keuze ook in bv. je slaapkamer hangen. 

 

Maak je liever laagdrempelig en dagelijks gebruik van infrarood wellness zonder je af te hoeven zonderen, dan heeft de airRED de meeste pluspunten. 

 

Als je lekker ontspant met je tablet, kan je die bij een airRED gewoon gebruiken.


Verschillen airRED en gewone infrarood sauna op gebied van energie, vermogen en infrarood

Energie. Een infrarood sauna stopt zijn energie in meerdere stralers, evt. bijverwarming en extra tijd voor opwarmen. Een sessie duurt vaak een half uur. 

 

De airRED stopt zijn energie in 1 krachtige, instelbare infrarood bron en luchtbeweging, een sessie duurt een kwartier. 

 

Het hangt er natuurlijk van af wat je vergelijkt, ruwweg kan je zeggen dat je twee tot drie airRED sessies kan doen tegen 1 infrarood cabine sessie (1800 W cabine). Gebruik je coolGREEN dan is die verhouding ongeveer 12 op 1. 

Vermogen. Het maximale vermogen van een infrarood bron op je rug in een infrarood sauna is rond de 350 Watt, bij een airRED is dat bijna het driedubbele. Het verschil tussen de zon op een bewolkte dag en op een heldere zomerdag, je krijgt gewoon meer warmte toegevoerd in dezelfde tijd. Daarom is de airRED ook effectief in korte tijd. 

  

Bij een cabine staat meestal 1 infrarood bron op korte afstand van je rug, de andere staan verder weg. De opbrengst infrarood per straler is beperkt, vaak veel warmte. Bij een airRED wordt alle vermogen op je rug gericht, de opbrengst van de straler is erg efficiënt, veel infrarood.

Infrarood. Infrarood licht komt op je huid en genereert daar warmte. Die warmte wordt door geleiding doorgegeven naar dieperliggende lagen en wordt afgevoerd via je bloed. Dat proces roept de wellness- en gezondheid voordelen op. Indringing in je huid van infrarood, als dat al plaatsvindt, is in dat proces minder belangrijk.

 

Bij een klassieke infrarood cabine stopt het wellness proces op het moment dat je overall te warm wordt. 

 

Bij de airRED gaat het wellness proces de hele sessie door. 


Verschillen airRED en gewone infrarood sauna op gebied van infrarood spectrum, gezondheidsvoordelen en prijs

Spectrum. Infrarood is licht met verschillende golflengtes. De korte golf, A, is krachtig, maar heeft ook ongewenste effecten. Infrarood C is lange golf, de milde variant, vergelijk het met allemaal zachte duwtjes. Infrarood B zit daar tussenin.

 

Bij een infrarood cabine kies je een type straler met een verhouding tussen A, B en C.  

  

AirRED volgt de veilige weg, met vooral veel van het weldadige type C. En je merkt dat het werkt. 

Gezondheidsvoordelen. Bij een infrarood sauna heb je een deel van de tijd voordelen van infrarood, plus hevig transpireren. 

 

Bij een airRED heb je de voordelen van infrarood plus nauwelijks (lagere temperatuur) tot rustig transpireren (hogere temperatuur) waarbij de transpiratie al verdampt voordat het druppels worden. 

 

Een airRED is minder belastend voor huid, hart en bloedvaten en kan je, met coolGREEN functie, meestal ook gebruiken als teveel warmte even geen optie is. 

Prijs. Infrarood sauna's zijn er vanaf een bescheiden budget tot toppers van over de 15.000 euro. 

 

Een airRED komt met een vaste prijs, eventueel nog aangevuld als je extra opties wilt. 

 

Afhankelijk van met welke kwaliteit infrarood sauna je de airRED vergelijkt, valt het prijsverschil mee of tegen qua aanschaf.

 

Het laat onverlet dat de airRED een topkwaliteit apparaat is. 


Verschillen airRED en gewone infrarood sauna op gebied van keuze, kantoor en gebruik bij gasten

Of-of? Dat hangt van je wensen, ruimte en budget af.

 

Als je de airRED helemaal geweldig vindt voor dagelijks gebruik maar ook af en toe intensief wilt transpireren, dan koop je ze allebei. 

 

Qua ruimte concurreren ze in elk geval niet, de airRED kan je overal kwijt. 

 

Je kan zowel een infrarood sauna als een airRED dagelijks gebruiken, de kans dat je hem blijft gebruiken is bij een airRED groter. 

Kantoor. Voor gebruik in een zakelijke omgeving is er geen vergelijk, dan is de airRED de enige optie. Je gaat immers niet midden in een kantoor zonder kleren een infrarood sessie doen en flink transpireren.  

Gasten. Zowel een infrarood cabine als een airRED kan je o.a. inzetten bij sauna's, in sportscholen, in hotels en vakantieparken. 

 

Door de kleine afmetingen, eenvoudig en ontspannen gebruik met kleren aan heeft een airRED de meeste mogelijkheden om te plaatsen en te gebruiken. 

 

Een airRED kan ook gebruikt worden in situaties waar een begeleider bij aanwezig moet zijn. Terug naar de eerste pagina van het overzicht van de verschillen tussen een airRED en een klassieke infrarood sauna.