Leefstijlinterventie

airRED infrarood sauna in een bedrijf

We hoeven jou als professional niet te vertellen dat het een hele uitdaging is om mensen te bewegen om hun leefstijl te veranderen. En ook niet dat de aangeboden interventies moeten aansluiten bij een probleembeleving van dat moment. Wat wij doen is dat voor jou even op een rijtje zetten wat de airRED betreft, zodat je dat zelf niet hoeft uit te vinden. 

 

Bewegen als je hoofd er niet naar staat

Een belangrijk voordeel van bewegen is, dat het je doorbloeding verbetert. Maar zelfs mensen die bewegings-minded zijn, komen er op sommige dagen niet aan toe, bijvoorbeeld als er een deadline in zicht is, er veel vergaderingen of presentaties zijn. Dan is een optie waarbij het verbeteren van doorbloeding gecombineerd kan worden met toch even een gesprekje voeren of een paar telefoontjes plegen, een prima optie die de airRED kan bieden. Voor die situaties is een airRED in een algemene ruimte als een coffee corner of zithoek de beste keuze. 

 

Niet bewegings-minded

Voor mensen die niet bewegings-minded zijn, ook niet na je interventies, biedt de airRED de optie om toch de doorbloeding te verbeteren, ook zonder actief bewegen. En als je de airRED in een ruimte hebt waar anderen wel actief bewegen en je neutraal wat bewegingsoefeningen als optie om te doen op de airRED aanbiedt, zou het best kunnen zijn dat mensen dan toch een stap zetten, gewoon geïnspireerd door de omgeving. En omdat ze in de ruimte zijn waar anderen wel bewegen, lijkt het voor henzelf ook dat ze een stap aan het zetten zijn. 

 

Behoefte invullen

Er zijn mensen die opstaan met stijve spieren, mensen die in de loop van de dag door het soort werk dat ze doen, last krijgen van hun spieren. Er zijn mensen die herstellend zijn van ziekte of burn-out. Er zijn mensen met chronische klachten als bv. CANS, rugpijn en gewrichtsissues. Voor al deze mensen biedt de airRED een aangename optie om hun klachten te verminderen c.q. bij te dragen aan herstel. Dit kan hen in hun persoonlijk gezondheidsplan als optie worden aangeboden. Daarbij is het van belang dat deze mensen niet als 'zwak' worden gezien als ze voor een airRED gaan zitten. De airRED positioneren als een manier om op een door het bedrijf gewenste wijze verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid, kan daarbij een flinke steun in de rug zijn. 

 

Last but not least

Leefstijl veranderen is effectief bij commitment vanuit je hart, niet vanuit je hoofd/ratio. Persoonlijk aanspreken op het gevólg van iemands keuzes voor jóu is vaak effectiever dan verklaren, argumenteren of verandering stimuleren. Dit werkt vooral goed onder familie en vrienden, maar kan zeker ook intercollegiaal. Verder kan je medewerkers stimuleren om thuis het gesprek aan te gaan over wat het thuisfront wérkelijk vindt van hun overgewicht, stress of ander ongezond gedrag, zodat dat meehelpt bij een écht gedragen leefstijl verandering. En ontspannen is een van de drie BOE leefstijl pijlers: Bewegen, Ontspannen, Eten, dus daar komt de airRED weer om de hoek kijken.