Fitbreaks

airRED infrarood sauna in een bedrijf

“Verstand van zaken hebben we wel, maar wat we nodig hebben is een flinke dosis zelfkennis”, zei een werknemer tijdens een training Fitbreak. Bewuster leren leven is een doel op zich. 

 

Stress in zichzelf is niet verkeerd, zo lang het maar niet ongezond wordt en je op tijd weer terugveert in de natuurlijke andere staat, ontspannen. Want ongezonde stress is schadelijk voor alle aspecten van je gezondheid. Bij niet tijdig ingrijpen slaan de stoppen zelfs door, met een burn-out als gevolg (bron: Kenniscentrum Sport en Bewegen). 

 

Veel fysiologische processen en mechanismen in ons lichaam verliezen door een verkeerde leefstijl hun flexibiliteit. Het klassieke voorbeeld van dit veel voorkomend principe is insulineresistentie. Gelukkig is herstel van flexibiliteit vaak mogelijk. Bron: Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde. 

 

Zorg ervoor dat er in jullie bedrijf en in je eigen leven ook voldoende aandacht komt voor ontspannen. En dat hoeven geen grootse zaken te zijn, het zijn vaak de kleine dingen die een grote impact hebben. En dat de bron van deze tekst, het Kenniscentrum Sport en Bewegen, nadrukkelijk ook aandacht vraagt voor ontspannen, bijvoorbeeld in de vorm van yoga of mindfullness of zoiets simpels als een kopje thee halen, zou een eye opener moeten kunnen zijn.

 

Fitbreaks kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat jij er zelf weer aan te pas komt, en niet te veel meegesleept wordt in de hectiek van de dag. Dan maak je vanzelf betere keuzes. Voor jezelf, je gezondheid en je werk. En daar heeft iedereen plezier van. Jij, je werkgever en je omgeving. 

 

De airRED infrarood wellness die je met je kleren aan kunt gebruiken, is een nieuwe optie om in te zetten voor fitbreaks. Want fitbreaks gaan over fysiek en mentaal ontspannen, en infrarood wellness doet dat als geen ander. Warmte ontspant op natuurlijke manier en verbetert op een niet-belastende manier voor je hart en bloedvaten je doorbloeding. De airRED doet dat al in 15 minuten en je kan hem met kleren aan gebruiken.